У Луцьку освятили автомобіль в зону АТО. ФОТО

У Луцьку освятили автомобіль в зону АТО. ФОТО
В зону АТО передадуть автомобіль, який Ігор Єремеєв планував передати особисто.

У середу, 9 вересня, депутат Луцької міської ради Євген Ткачук привіз автомобіль Mitsubishi L-200, щоб священик храму Преподобного Іова Почаївського УПЦ КП отець Олександр освятив його, адже як повідомив Євген Ткачук, то цей автомобіль особисто повезе на Схід в 72-гу окрему механізовану бригаду, в якій служить багато волинян.

«Я співпрацюю з головою наглядової ради благодійного фонду «Волинська родина» Оленою Палагутою. Власне цей фонд і передав автомобіль мені, щоб я в своїй автомайстерні його підготував для 72-ї бригади. Що ж до автівки, то цей автомобіль планував власноруч передати в зону АТО народний депутат Ігор Єремеєв, який на той момент передав чотири подібних авто на Схід. Проте, у зв'язку з трагічними подіями (смерть Ігора Єремеєва – прим. ред), на жаль, не встиг»,- розповів Євген Ткачук.

Отець Олександр, який до того ж є активним учасником Майдану, був капеланом в зоні АТО і вже отримав статус учасника бойових дій. Дізнавшись про автомобіль, попросив депутата перед від'їздом завезти авто до церкви, щоб освятити в дорогу. Священик зазначив, що це вже шосте авто, яке йому довелось освятити, а також додав, що перші п’ять авто не отримали жодної подряпини, неодноразово рятували життя нашим солдатам й до цих пір їздять на Сході.

Євген Ткачук сказав, що від початку антитерористичної операції на Сході на базі його підприємства (ПП Автоцентр плюс – прим. ред) здійснили безоплатне техобслуговування більш як для ста автівок, які поїхали в АТО. Цей автомобіль також робили за кошти автомайстерні .

«Завдяки допомозі небайдужих людей – підприємцям та пересічним лучанам, ми швидко віднайшли необхідні запчастини, здійснили заміну мастил та зібрали волонтерську допомогу. Якби кожен долучався до допомоги нашим бійцям, і якби наші діти дружили, так як це зараз роблять діти з Волновахи та наші маленькі лучани,то, можливо, б зараз не було АТО або ж ця війна закінчилась би швидко.

Щодо машини, то загалом обслуговування автомобіля вартувало 20 тисяч гривень. Це авто без проблем можна експлуатувати довгий період, єдине, що необхідно міняти масло і заливати пальне», - мовив Євген Ткачук.

Окрім автомобіля, на Схід поїде й гуманітарна допомога, а саме: 50 комплектів демосезонної форми для бійців 72-ї окремої механізованої бригади, які для них закупив фонд «Волинська родина», продуктові набори, бинти, дизельний генератор, футболки, малюнки на яких малювали діти, а також картини, намальовані теж дитячими руками та інше.

Також для дітей з Волновахи (міста-побратима Луцька), які неодноразово приїжджали в гості до лучан, делегація на чолі з міським головою Луцька Миколою Романюком, який є одним з організаторів цієї безіменної акції, повезуть речі, іграшки та книжки, які вдалося зібрати за період дії акції, організованою партією «Блок Петра Порошенка» «Збери книги для Сходу».

Організував автомобіль, а також долучився до збору подарунків для дітей Волновахи депутат обласної ради Ігор Чорнуха, разом з ним долучилось і ПП «Тигрес». Усі разом надали як транспортну, так і матеріальну допомогу.

Отож делегація на чолі з міським головою Миколою Романюком поїде в місто-побратим Волноваху, де буде День міста, щоб привітати жителів та передати їм волонтерську допомогу. Разом з делегацією поїдуть рідні з сімей військових, які загинули в АТО.

В планах делегації відвідати пам'ятний хрест, який встановлено на місці загибелі волинських солдат та пам'ятну дошку для загиблого луцького капітана СБУ. Микола Романюк разом з іншими делегатами з Луцька передасть волонтерську допомогу та автомобіль, який хотів, але не встиг передати Ігор Єремеєв, на потреби 72-ї окремої механізованої бригади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вибори-вибори...
Відповісти
Просто співпало
Молодці так тримати гарної дороги і швидкого миру
Відповісти
Останні новини
У Луцьку освятили автомобіль в зону АТО. ФОТО
10 вересень, 2015, 13:47