У Луцьку намагалися «розвести» волонтерку на гроші. ФОТО

У Луцьку намагалися «розвести» волонтерку на гроші. ФОТО
Волонтерку з Волині намагалися ошукати шахраї. Аферисти обіцяли скинути гроші на амуніцію, а насправді планували зняти гроші з волонтерської картки.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише активістка Любава Казмірчук.

Волонтерка Любава Казмірчук застерігає своїх колег по допомозі армії бути пильними.

Вона розповіла, що отримала повідомлення від чоловіка, який нібито хотів переказати кошти на амуніцію військовим. Однак, як виявилося згодом, виявився шахраєм та намагався видурити у волонтерки гроші.

«Почалось все з смс зранку: «Доброго дня. Хочу допомогти вам фінансово на амуніцію. Куди можна переказати кошти. Олександр Михайлович. » Нє, ну хоче людина допомогти, та будь ласка…Надсилаю номер карточки і хто отримувач, відповідь – «Переказ з корпоративного рахунку. Сума 5300. Кошти буде зараховано протягом доби. Отримаєте повідомте. Олександр». Хм, мабуть, нулем точно помилились, а втім….поспішаю, бігаю, не маю часу зателефонувати уточнити, що за Олександр, що за сума…Прийдуть, то прийдуть, думаю…В кінці дня дзвінок з номеру 0567671795 (!!!!!!!!!!!!!!) і російською мовою пояснюють, що телефонують з Приватбанку, і що кошти мені переказано у сумі 5300, і що від юридичної особи, але зняти я їх не можу, бо в мене певна опція не підключена, що дозволяє відразу прийняти кошти від юр. особи фізичній особі і ОБОВ’ЯЗКОВО треба якнайшвидше до банкомату, зробити певні операції і відразу зможу зняти суму…а інакше, наголошує дядя в слухавці щопівгодини зніматиме комісію з ваших грошей…декілька хвилин розумного бреду..» – йдеться у дописі.

Активістка запідозрила, що до неї звернувся аферист, мовляв, номер, на який телефонували, не був внесений у банківську базу. Також волонтерку насторожило те, що так званий працівник банку звертався до неї російську, хоча до цього завжди працівники Приватбанку розмовляли з нею українською мовою.

Окрім того, Любаву здивувало те, що потрібно «маячити» на стаціонарний номер «банку».

Згодом лучанка розшукала інформацію про номер в Інтернеті і з’ясувала, що її випадок – непоодинокий. Раніше з цього ж номеру аферисти вже ошукали багатьох людей.

«Знаходять номери волонтерів і сподіваються на легку здобич!!!

І тю-тю волонтерські чи особисті кошти, як попадеться хтось довірливий..шукай вітра в полі..» – обурюється активістка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.