Фірташ допродує «Волиньгаз»

Фірташ допродує «Волиньгаз»
Відомий газовий бізнесмен Дмитро Фірташ продовжує у липні продавати облгази, серед яких і ПАТ «Волиньгаз».

Про це йдеться в повідомленні від 16 липня видання Ua-energy.org

Товариства з обмеженою відповідальністю "Будброк" і "Ласфано Україна" (обоє - Київ), а також офшорні компанії Solvotore Enterprises Ltd і Olubera Ventures Ltd (обидві - Кіпр) опосередковано стали власниками пакетів акцій 8 великих газопостачальних підприємств (облгази) в обсязі від 16,1 до 44,1%.

Про це свідчать дані, оприлюднені в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку.

Ці компанії придбали пакети акцій облгазів у фірм, які пов"язують з Дмитром Фірташем.

Зазначені вище компанії станом на 31 березня 2012 року опосередковано сконцентрували 39,3% "Чернігівгазу", 44,1% "Чернівцігазу", 16,08% "Рівнегазу", 38,8% "Вінницягазу", 26,3% "Івано-Франківськгазу", 42,9% "Волиньгазу", 45% "Закарпатгазу", 31,8% "Львівгазу".

Концентрація відбулася шляхом придбання компаніями "Будброк", "Ласфано Україна" Solvotore Enterprises та Olubera Ventures більш ніж 96% акцій у компаніях ПрАТ "Ролюкс", ПрАТ "Агропромкомплект" і ПрАТ "Тернопромсервіс", які безпосередньо володіють пакетами облгазів.

Раніше власниками "Ролюкса", "Агропромкомплекту" і "Тернопромсервісу" були компанії Pasler Enterprises, Porala Venchers, Nesiba Venchers і Krezer Holdings (усі - Кіпр), які ЗМІ пов'язують із бізнесменом Дмитром Фірташем.

Відповідно до плану-графіка приватизації облгазів, у липні на продаж планується виставити 22,06% "Вінницігазу" і 23,42% "Волиньгазу", у серпні - 20,39% "Чернівцігазу", 2,55% "Львівгазу", 13,25% "Чернігівгазу", 7,6% "Рівнегазу", 6,34% "Закарпатгазу".

Як повідомляло агентство, Фірташ остаточно одержав контроль над зазначеними облгазами в 2007 році.

До цього основним власником компаній був колишній заступник голови правління "Нафтогазу України" і нинішній власник агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Климчуку привіт нехай передадуть, він же великий державник)))
віддав у свій час партнерам по бізнесу
Відповісти
Останні новини
Фірташ допродує «Волиньгаз»
17 липень, 2012, 11:14