Українці можуть їздити без віз ще до однієї країни

Українці можуть їздити без віз ще до однієї країни
Цього року для українців скасовується візовий режим із Туреччиною, а також плата за національні візи Польщі.
Про це свідчать дані Міністерства закордонних справ, пише 16 липня видання Тиждень.

Список країн, куди українці можуть їздити без віз на термін до 30 діб, з 1 серпня поповнить Туреччина. Також до цього списку входять: Боснія і Герцеговина, Сербія, Туніс (за наявності туристичного ваучера), Бруней, Малайзія, Палау та Сейшельські острови.

Безвізовий режим поїздок для українців строком до 90 діб діє у Хорватії з 1 квітня до 31 жовтня 2012 року. Крім того, до 15 березня 2013 року до 90 діб можна без віз в’їжджати у Македонію.

На такий же термін без віз можна їздити до Чорногорії, Албанії, Аргентини, Бразилії (з метою туризму та бізнесу), Еквадору (за наявності документів, що підтверджують туристичну мету поїздки), Ізраїлю, Намібії, Панами (за наявності документів, що підтверджують туристичну мету поїздки), Парагваю.

А от у Перу можлива безвізова поїздка строком до 183 діб (за наявності документів, що підтверджують туристичну мету поїздки).

Без віз не довше, ніж на 14 діб, можна поїхати до Гонконгу.

Також не потрібні візи для поїздок у Молдову, Грузію, Азербайджан, Узбекистан, Монголію, Вірменію, Білорусь. А також - Антигуа і Барбуда, Гватемалу, Нікарагуа, Сальвадор і Свазиленд.

Зауважимо, що для поїздки у більшість країн колишнього СРСР українцям обов’язково треба мати при собі закордонний паспорт. Слід знати, що Казахстан, Киргизстан,Таджикистан обмежили перебування на своїй території до 90 діб.

Як повідомлялося, Україна й Польща домовилися про скасування плати за видачу національних віз. МЗС України прогнозує, що ця угода з Польщею набуде чинності до листопада.

Нагадаємо, країнами, у яких українці можуть оформити візи в аеропорту після прибуття, є – Барбадос, Вануату, Гаїті, Джибуті, Домініка (лише туристична), Домініканська республіка (лише туристична), Єгипет, Кенія, Коморські острови, Маврикій, Мадагаскар, Мальдіви, Гренада (лише для туристичних поїздок), Мікронезія (лише для туристичних поїздок).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українці можуть їздити без віз ще до однієї країни
17 липень, 2012, 11:50