В Україні можуть заборонити дешеві миючі засоби

В Україні можуть заборонити дешеві миючі засоби
МінЖКГ виступило з пропозицією поступово заборонити масове використання на території України миючих засобів, що містять фосфати. Дана побутова хімія є значно дешевшою за безфосфатну продукцію.

Про це повідомляє ТСН.

"Фосфати - один із найагресивніших забруднювачів води та поверхневих вододжерел, їх сполуки погано розкладаються у природі, завдають їй великої шкоди. Шкодять вони і людині, з часом призводячи до різних захворювань", - пояснив виконуючий обов'язки міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов.

При цьому він додав, що більшість вітчизняних очисних споруд не розрахована на очищення стоків від вмісту фосфатів, у першу чергу тому, що на момент їхнього проектування подібних технологій та мийних засобів просто не існувало.

Як відомо, вміст фосфатних сполук у мийних засобах заборонений у багатьох країнах уже понад 10 років. На цей час у Німеччині, Італії, Австрії, Норвегії, Швейцарії та Нідерландах перуть виключно порошками без фосфатів. У Японії вже до 1986 року в пральних порошках фосфатів не було взагалі. У США такі заборони охоплюють понад третину всіх штатів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні можуть заборонити дешеві миючі засоби
17 липень, 2012, 13:10