На Волині сільські бібліотеки оновлюють меценати

На Волині сільські бібліотеки оновлюють меценати
Книгозбірні п'яти районів Волині поповнюються новою літературою. А все завдяки проекту, що другий рік поспіль діє в благодійному фонді "Європейський вектор", меценатом якого є нардеп Сергій Мартиняк.

Відтак, за цей час вже вдалося оновити книжковий фонд 118 сільських та районних бібліотек, розповіла очільниця фонду Галина Ведрич.

Цьогоріч, у продовження проекту, урізноманітнять вибір місцевих читачів ще у 57 книгозбірнях, поділилася вона. Тож усі 175 бібліотек у п'яти районах області - Турійському, Рожищенському, Локачинському, Горохівському, Луцькому (округ нардепа Сергія Мартиняка) до кінця року матимуть нову літературу.

Тим часом, які книги придбати, радять як продавці книгарень, так і, власне, самі бібліотекарі. Тож у пріоритеті – сучасна дитяча література. Загалом, у рамках проекту з оновлення фондів бібліотек, за спонсорські гроші вже придбали майже дві тисячі книг. Крім того, за гроші мецената осучаснюють не тільки книжкові фонди, а й самі книгозбірні.

Так, у рамках проектів, які діють у фонді, там роблять ремонти, замінюють вікна та двері на енергоощадні, купують комп’ютери, аби відвідувачі мали доступ до інтернету, а отже до ще більшої бази різноманітної літератури, підсумувала Галина Ведрич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добре що вибори на носі, хоч щось роблять на благо громади
Відповісти
Останні новини
На Волині сільські бібліотеки оновлюють меценати
05 жовтень, 2015, 14:33