Батько став чемпіоном світу – тепер і син хоче

Батько став чемпіоном світу – тепер і син хоче
Лучанин-рекордсмен Анатолій Гречко зізнався, що результат, якого він досяг на чемпіонаті серед спортсменів із вадами зору, перевершив його сподівання і тепер чоловік пишається своїм досягненням.

Про це йдеться у сюжеті ICTV.

Нагадаємо, 44-річний Анатолій Гречко з Луцька посів перше місце в абсолютному заліку та встановив рекорд світу у жимі штанги лежачи серед ветеранів у ваговій категорії до 90 кілограмів.

Його ж син Вадим посів третє місце у ваговій категорії до 82-х з половиною кілограмів, встановивши рекорд України серед дорослих та рекорд світу серед юніорів у присіданні зі штангою.

«Звісно, пишаюся, я ж не тільки себе представляю, а й взагалі, і регіон, і Україну представляю, це перше місце – рекорд по жиму серед ветеранів. 11 країн було, і зайняти перше місце, вважаю, це непогано», – розповідає рекордсмен Анатолій Гречко.

22-річний Вадим, як і батько, частково втратив зір. Та це не завадило йому 4 роки тому стати чемпіоном світу серед спортсменів із вадами зору. Щоправда, хлопець зізнається, взяв до рук штангу задля гарної фігури, щоб подобатися дівчатам.

«Перша була ціль, щоб мати гарну форму, по-друге, спортсменом бути сподобалося, перший, другий раз походив, почало виходити, і вирішив тут залишитися», – розповідає рекордсмен Анатолій Гречко.

Обом чоловікам лікарі не радили займатися пауерліфтингом. Через сильні фізичні навантаження існувала загроза повної втрати зору. Втім, сидіти склавши руки та нарікати на долю – варіант не для чемпіонів. Нині мають чудову фізичну форму та міцне здоровʼя.

«Спостерігаючи за спортсменами, я б не сказав, що їх зір погіршується, тому що йде підтримка вітамінів для очей, фармакологічних препаратів для очей, і самі спортсмени кажуть, що зір на тому ж рівні», – розповідає тренер Олег Хомʼяк.

Щойно спортсмени повернулися зі світового чемпіонату, вже готуються до чергових перемог.

Тепер побити рекорд має на меті Вадим. Хлопець каже, що попітніти доведеться добряче. Бо треба здолати одних із найсильніших суперників – іранців. Та батько-чемпіон обіцяє допомогти в тренуваннях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Батько став чемпіоном світу – тепер і син хоче
18 липень, 2012, 14:39