Зі своєю недоторканістю депутати розберуться після виборів

Зі своєю недоторканістю депутати розберуться після виборів
Питання про зняття депутатської недоторканості Верховна Рада України розгляне, найімовірніше, вже після чергових виборів до парламенту, які відбудуться восени.

Про це 18 липня під час прес-конференції у Луцьку повідомив представник Президента України у Верховній Раді Юрій Мірошниченко.

Мірошниченко розповів, що існує законопроект, написаний з урахуванням зауважень Конституційного суду, який би обмежив депутатську незалежність. Як пояснив політик, на його думку, закон не повинен забороняти імунітет народного депутата, однак водночас має скасувати повну недоторканість.

«Я вважаю, що недоторканність не потрібна, але імунітет потрібен. Адже будь-яке середовище є здоровим, коли там є конкуренція. Якщо немає конкуренції, то йде деградація будь-якої системи. Коли я замислювався над цим питанням, то імунітет передбачає створення умов, коли альтернативна думка до тих, хто має владу, силу не буде переслідуватися», – зазначив Мірошниченко.

Депутат вважає, що про проблему зі зняттям депутатської недоторканості не забудуть після парламентських виборів, однак ухвалити відповідний закон чинна Верховна Рада не силі.

«Я думаю, що він має усі шанси бути ухваленим. Він є збалансованим. Але проблема в тому, що ми, можливо, його остаточно ухвалимо в складі майбутнього парламенту. Адже Конституція не дозволяє вносити зміни на останній сесії каденції», – зазначив нардеп.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Зі своєю недоторканістю депутати розберуться після виборів
18 липень, 2012, 16:42