«Богдан» хоче закрити свій завод

«Богдан» хоче закрити свій завод
Один з найбільших операторів автотранспортного ринку України корпорація «Богдан» не відкидає можливості закриття свого заводу з виробництва легкових автомобілів у Черкасах і перенесення зварного і фарбувального обладнання в Росію.

Про це повідомляє Кореспондент.

У компанії пояснили, що таке рішення можуть прийняти в рамках можливого відновлення реалізації проекту зі створення автозаводу в РФ, для чого зараз корпорація веде переговори з рядом європейських автовиробників.

«В Україні сьогодні випускати автомобілі невигідно – сьогодні потужності заводу завантажені на 10% і виробництво постійно падає, тоді як уряд не вдається до жодних заходів захисту виробника і ринку», – сказав прес-секретар корпорації «Богдан» Сергій Красуля.

Тим часом, зазначив він, у Росії ринок росте, він захищений високим ввізним митом, а зараз ще й вводить утилізаційний збір на автомобілі, що робить імпорт автомобілів у цю країну невигідним для компанії.

Така ситуація, за його словами, змусила корпорацію повернутися до реалізації «російського» проекту зі створення автовиробництва в Борському районі Нижньогородської області, раніше замороженого після кризи 2008 року і викликаного нею різкого скорочення авторинків.

«Для реалізації проекту нам необхідний партнер, тому зараз ми ведемо переговори з рядом європейських виробників, у яких ще немає виробництва в РФ чи вони планують розширити потужності», – сказав Красуля.

За його словами, варіант перенесення потужностей з Черкаського заводу можливий у випадку, якщо в Україні не будуть вжиті ніякі захисні заходи, а з потенційним партнером буде досягнута домовленість про контрактний збір автомобілів у Росії.

При цьому він підкреслив, що закриття заводу у Черкасах стане найгіршим з можливих сценаріїв, оскільки це втрата тисяч робочих місць і припинення відрахувань у бюджети і соціальні фонди.

Довідка

Корпорація «Богдан» створена у лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. Володіє потужностями для виробництва близько 9 тисяч автобусів і тролейбусів у рік в усіх класах, 15 тисяч вантажних авто і 120-150 тисяч легкових автомобілів.

Корпорація зараз має два сучасних заводи: з виробництва легкових автомобілів у Черкасах потужнію 120-150 тисяч автомобілів та автобусів і тролейбусів у Луцьке потужністю 6 тисяч одиниць.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авто
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Від імпорту мені здається "Богдан" і так захищений. Головні проблеми, це відсутність доступного кредитування, негативні економічні очікування і погана якість автобусів (не знаю про технічну частину, а кузова за 5 років в жахливому стані)
Відповісти
Мова йде про завод з виробництва легкових автомобілів у Черкасах, до чого тут автобуси?! Читайте уважно! :)
Відповісти
Новина як частина інформаційного супроводу до ініціативи Порошенка підвищити мита на імпортні автомобілі
Відповісти