Прокуратура буде поблажливішою з бізнесом, – прокурор Волині

Прокуратура буде поблажливішою з бізнесом, – прокурор Волині
Відтепер прокуратура області на вимогу Генеральної прокуратури в першу чергу звертатиме увагу на роботу контролюючих органів і припинить наглядати за бізнесом.

Про це під час прес-конференції 17 липня повідомив прокурор області Андрій Парака.

Він зазначив, що пріоритетним завданням відтепер є здійснення нагляду за контролюючими органами і органами державного управління.

«Органи прокуратури на сьогодні не будуть здійснювати правозахисну діяльність в плані нагляду за підприємствами, установами, організаціями. Фактично вся їхня діяльність охоплена контролем з боку контролюючих органів. Тому реагування прокуратури області переходить на контролюючі органи, які належним чи неналежним чином здійснюють нагляд, виконують свої функції по контролю за суб’єктами господарювання», – пояснив Парака.

Перші наслідки перекваліфікації уваги прокуратури – вдвічі поменшало притягнутих до відповідальності посадових осіб підприємств і на 42% побільшало притягнутих до відповідальності представників контролюючих органів.
Крім цього, в області працює гаряча лінія для запобігання тиску на бізнес з боку контролюючих органів. Її телефон (0332) 72-39-46.

«Будь-який тиск з боку контролюючих і правоохоронних органів, безпідставне проведення перевірок, вилучення документів – на це буде негайно реагування прокуратури області по першому ж телефонному дзвінку», – зазначив Андрій Парака.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Когнітивний дисонанс якийсь...
Відповісти
Останні новини
Прокуратура буде поблажливішою з бізнесом, – прокурор Волині
18 липень, 2012, 17:58