Чиновницю покарали за роботу на двох посадах

Чиновницю покарали за роботу на двох посадах
Володимир-Волинський міський суд прийняв рішення стягнути з директора комунального підприємства Лудинської сільської ради 4 тисячі гривень незаконно виплачених їй коштів.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волині.

У такий спосіб суд задовольнив позов Володимир-Волинського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Лудинської сільської ради.

Згадані кошти чиновниця одержала всупереч вимог статті 7 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», яка встановлює обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності посадовим особам місцевого самоврядування.

Відповідачка по справі у період з 1 липня до 11 жовтня 2011 року фактично виконувала обов’язки головного бухгалтера Лудинської сільської ради та була наділена повноваженнями здійснювати організаційно-розпорядчі функції, за що отримувала заробітну плату за рахунок місцевого бюджету.

Цю посаду вона суміщала із посадою директора комунального підприємства Лудинської сільської ради, також отримуючи за це заробітну плату.

Тепер посадовиця змушена повертати незаконно отримані кошти.

Лудинського сільського голову Андрія Никитюка, який не вжив у цьому випадку заходів протидії корупції, було визнано винним у вчиненні адміністративних корупційних правопорушень та застосовано до нього стягнення у вигляді штрафу на суму 3550 грн.

Штраф посадовець уже сплатив.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.