На Різдво лучани фестивалитимуть тричі

На Різдво лучани фестивалитимуть тричі
Упродовж новорічно-різдвяних свят у Луцьку відбудуться одразу три фестивалі – перший потішить лучан вертепами, другий і третій – хоровим та церковним співом.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

12 січня о 12.00 у приміщенні Палацу культури міста Луцька відбудеться ХІII міський фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!», мета якого - відродження та збереження традицій вертепного мистецтва, підвищення виконавського рівня аматорських колективів, збагачення їх репертуару.

Журі оцінюватиме конкурсні виступи колективів-учасників фестивалю у чотирьох вікових категоріях: від 6 років у дитячих колективах і до сивини – в родинних.

А 13 січня о 12.00 у приміщенні Палацу культури міста Луцька та на Театральному майдані відбудеться міський фестиваль «Різдвяні піснеспіви». Участь у ньому візьмуть хорові колективи релігійних конфесій, творчі колективи установ культури, навчальних закладів, громадських організацій та підприємств міста, родинні колективи, які виконуватимуть колядки, щедрівки, різдвяні дійства; православну хорову музику композиторів-класиків, церковну православну хорову музику; авторські твори різдвяної тематики.

«Мета фестивалю: розвиток та популяризація національних різдвяних традицій, звичаїв і обрядів; пошук нових різдвяних пісенних творів з волинським колоритом; збагачення репертуару творчих колективів та підвищення їх виконавської майстерності», - кажуть організатори фестивалю..

14-15 січня на лучан та гостей міста чекатиме етно-фестиваль «Різдво у Луцьку», до якого будуть залучені творчі колективи області. У програмі – різдвяно-обрядові дійства, колядки, щедрівки, дегустація медів та напоїв, частування традиційними різдвяними стравами, виставки, конкурси, розваги, різдвяні вечорниці. Протягом цих двох днів з 12.00 год. до 18.00 год. на Театральному майдані буде організована святкова торгівля. Початок етно-фестивалю – традиційно о 12.00.

До слова, заявки на участь у цих фестивалях можна подавати до 10 січня за адресою: 43025, м. Луцьк, вул. Богдана Хмельницького, 1, управління культури Луцької міської ради. Телефони для довідок: (0332) 72-87-78, факс (0332) 72-27-56.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таке ж убожество буде, як і минулого року... Може хоть грязь під ногами місити не прийдеться
Відповісти
Останні новини
На Різдво лучани фестивалитимуть тричі
26 грудень, 2011, 14:16