Тимошенко написала «Лист диктатору»

Тимошенко написала «Лист диктатору»
Колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко закликає Президента Віктора Януковича не віддавати українську газотранспортну систему, - про це йдеться у її «Листі диктатору», переданому агентству УНІАН прес-службою партії «Батьківщина».

Як пише Тимошенко, ГТС – «це наш останній стратегічний ресурс». «Вас і приймають сьогодні у «Горках» тільки тому, що ця система досі належить Україні. Після її втрати у Вас не залишиться жодного аргументу ні на свою користь, ні на користь країни. Ви віддали Севастополь за дешевий газ, і де він? Зараз хочете здати ГТС... А що наступного року здавати будете, Вікторе Федоровичу? – «Хонку» свою?».

Колишній прем’єр-міністр навела Януковичу приклад Білорусі та Молдови.

«Як тільки вони здали свої магістралі, відразу втратили будь-яку привабливість. Дружба закінчилася вмить, разом з дешевим газом», - наголосила Тимошенко.

Вона також закликала припинити «родинність і кумівство в політиці». «Це погано закінчується. Запитайте про це хоча б у свого товариша – Вашого попередника. То тільки у казках батько ділить майно між синами. Тому – хату, тому – корову, тому – коника-горбоконика. Але Ви ж Президент цілої держави, а не газда», - заявила Тимошенко і додала: «Зрозуміло, що Ви брали шлюб ще в радянські часи, коли в ЗАГСі висіло гасло «Міцна сім’я – міцна держава». Але Ви надто буквально дотримуєтеся цього принципу. І сім’я у Вас уже настільки міцна, що від держави скоро нічого не залишиться. Люди б ще, може, зрозуміли, аби Ви синові подарували найкращу у світі бор-машину, відповідно до фаху. Але ж не Нацбанк з МВС та податковою».

Як наголосила Юлія Тимошенко, «коли силовими структурами і фінансами держави беруться керувати стоматологи, то зуби болять у всієї країни».

Вона закликала Януковича «не намагатися створювати династії». «Україна цього не сприйме. Український КІМ Чен Ин буде нещасною та незахищеною людиною», - переконана екс-прем’єр.

Також вона закликала Президента: «Не привласнюйте так брутально, нахабно і відкрито державне майно. Марна праця. Рано чи пізно все доведеться повернути, пригадайте хоча б «Криворіжсталь». Держава – це не Ваша персональна комора».

За її словами, влада закінчується, «і можна бути Президентом у вигнанні, але не можна бути власником «Укртелекому» в екзилі».

Тимошенко наголосила, що «найглибший промах» Януковича – «згортання процесу об’єднання з Європою». «Не парафувавши 19 грудня угоду, Ви відкинули країну назад на десятки років. Праця тисяч розумних та порядних людей через Вас полетіла на смітник», - заявила вона.

На її переконання, у Віктора Януковича «ніколи не вийде грати на протиріччях між Європою та Росією, як Ви сподівалися. Бо і там, і там Вас добре знають і адекватно оцінюють». «Не з Вашими природніми здібностями», - додала екс-прем’єр.

За її словами, «кожен Ваш крок, кожна Ваша дія у зворотньому від Європи напрямку ослаблює і Вас як Президента, і Україну як державу». «Зовсім не таємниця, що для декого слабкий та безпорадний Президент України – кращий партнер. І поки що, на жаль, Ви цьому статусу відповідаєте бездоганно. Хоча я й не розумію, навіщо це Вам», - зауважила Тимошенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Тимошенко написала «Лист диктатору»
26 грудень, 2011, 14:38