Волинським вугіллям не задоволені

Волинським вугіллям не задоволені
Зольність нововолинського вугілля перевищує допустимі норми – такого висновку дійшла комісія державного підприємства «Укрвуглеякість», яка обстежила очисні вибої та техкомлекси усіх діючих шахт.

Про це повідомляє Волинська ОДТРК.

Це стало приводом відеоконференції, яку з представниками державних підприємств «Укрвуглеякість» та «Волиньвугілля» провів директор галузевого департаменту Олександр Вівчаренко.

На нараді йшлося, що протягом цього року нововолинські шахти підняли на-гора майже 170 тисяч тонн вугілля зольністю 44%. На теплоелектростанцію відвантажено 35 тисяч тонн збагаченого палива та вугільного концентрату.

З початку року на Червоноградській збагачувальній фабриці перероблено майже 99 тисяч тонн нововолинського вугілля зольністю більше 50 відсотків.

Вартість переробки однієї тонни палива — півсотні гривень. За послуги зі збагачення шахти розраховуються з ПАТ «Львівська вугільна компанія» своєю продукцією. А ці гроші можна було б використати на потреби копалень, зазначали на нараді.

Як наголосив генеральний директор ДП «Волиньвугілля» Анатолій Заболотній, якщо зольність вугілля перевищує норми, шахти терплять значні збитки. А це суттєво позначається на кінцевому результаті праці та стимулюванні шахтарів.

Самі ж виробничники кажуть, що намагаються піднімати на-гора калорійне вугілля.

Зокрема на шахті «Бужанська» розпочали розробку північного крила. Одна лава уже у дії, іншу – готують. Точний термін, коли вона дасть перші тонни, гірники поки не називають. Усе залежить від гірничо-геологічних умов та техніки.

Приміром, на «Бужанській» три прохідницькі комбайни. Один із них не працює, потребує капітального ремонту. Така ж ситуація й на інших підземних підприємствах.

Довідка

Зольність вугілля – вміст у відсотках незгоряючого залишку, який утворюється з мінеральних домішок палива при його повному згорянні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То нафига такой уголь и траты денег на разработки и строительство шахты №10?
А там сотни миллионов!!!
Відповісти
Останні новини
Волинським вугіллям не задоволені
21 липень, 2012, 10:06