На Рівненщині горів деревообробний комбінат. ФОТО

На Рівненщині горів деревообробний комбінат. ФОТО
Рівненські рятувальники врятували від знищення одне з найпотужніших підприємств області – «Свіспан Лімітед», що у райцентрі Костопіль.

Деревообробний комбінат, розташований у центрі міста, поруч з житловим масивом, загорівся в ніч на п»ятницю, 20 липня, пише Gazeta.ua.

Вогонь спалахнув в одному з порожніх лісопильних цехів. Опівночі густий дим помітили під час обходу охоронці. Чоловіки негайно підняли тривогу.

«Поруч із цехом розташовані склади з кругляками, готовою продукцією, стружкою. А ще неподалік є котельня, яка працює на газу. Важко собі уявити, що було би, якби вогонь перекинувся туди. На підприємстві зберігають деревини на сотні вагонів», - розповідає Дмитро Мельник з прес-центру обласного управління МНС. – «Спершу на комбінаті планували впоратися своїми силами – мають власну протипожежну охорону. Однак масштаби були їм явно не під силу, тому вони викликали підмогу»

На ліквідацію пожежі виїхало 10 автоцистерн з Рівного, Костополя, Березного, із найближчих сіл Мала Любаша та Підлужжя. Палаючий цех поливали до 4-ої ранку. Щоб повністю загасити вогонь, знадобилося чотири години. Розмір цеху достатньо великий – 78 на 50 метрів.

Постраждалих після пожежі немає, а от покриття лісопильного цеху та складу фасованої сировини згоріло. Ймовірна причина загоряння – порушення правил безпеки при газозварювальних роботах.

Цікаво, що «Свіспан Лімітед» працює на місці, де колись стояла меблева фабрика Іцхака Едельштейна – діда відомого російського політика Володимира Жириновського. Чотири роки тому він говорив, що вимагатиме від уряду України повернути йому спадщину. Однак після відвідин Костополя 2007-ого року про дідівське майно політик більше не згадує. На підприємство Жириновського тоді так і не пустили.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Україні тепер все саме собою горить, але потім змінюється власник. Можна фільм знімати назад в 90.
Відповісти
А на що спишуть на робочого? Чи на блискавку!
Відповісти
Останні новини
На Рівненщині горів деревообробний комбінат. ФОТО
21 липень, 2012, 11:11