Скільки витратили на передвиборчу кампанію українські партії

Скільки витратили на передвиборчу кампанію українські партії
На передвиборчу кампанію за два місяці в Україні партії витратили 2 млрд грн. Одна з причин збільшення витрат - підготовка до майбутніх парламентських виборів.

Про це на брифінгу повідомив гендиректор Комітету виборців України Олексій Кошель, передає ЛІГА.net.

"Ми сьогодні отримали цифру 2 млрд грн, яку витрачають партії за два місяці на виборчу кампанію. Якщо порівнювати з попередніми парламентськими виборами, у нас є підстави говорити, що вартість виборів в Україні тільки зростає", - зазначив він.

За словами голови Комітету виборців, вибори в Україні обходяться значно дорожче ніж у сусідів. "Якщо порівняти цифру 2 млрд з нашими західними сусідами, наприклад, з Польщею, ми можемо говорити, що за кількістю витрат українські партії в 2,5-3 рази випереджають своїх польських колег", - сказав Кошель.

Він також додав, що причиною такої дорожнечі є поява нових політичних гравців, які ведуть дві кампанії - місцеву, а також роблять "вступ" в майбутню парламентську кампанію.

Іншою причиною дорожнечі українських виборів, на його думку, є активна діяльність так званих регіональних політичних партій.

"На сьогоднішній день закон не передбачає такого поняття як регіональні партії. Тобто, кожна партія є всеукраїнською, але одні партії беруть участь тільки в окремо взятому місті", - зазначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Скільки витратили на передвиборчу кампанію українські партії
20 жовтень, 2015, 18:16