Луцький прикордонний загін відзначив 23-річницю з дня заснування частини

Луцький прикордонний загін відзначив 23-річницю з дня заснування частини
У вівторок, 20 жовтня 2015 року в управліннях Луцького, Харківського, Сумського та Луганського прикордонних загонів відбулись урочистості з нагоди 23-річниці створення частин.

Про це інформує прес-служба прикордонників.

Саме цього дня, у 1992 році на виконання розпорядження Президента України та наказу Голови Держкомітету – Командуючого Прикордонними військами України були створені прикордонні загони, які невдовзі приступили до охорони державних рубежів.

З нагоди Дня частини, при управліннях прикордонних загонів сьогодні відбулись урочистості. Крім того, за участі керівництва області в управлінні Сумського прикордонного загону було відкрито стелу пам’яті, яка відображає історичний шлях загону. В бойовій обстановці зустріли річницю створення також військовослужбовці Луганського прикордонного загону, які охороняють ділянку українсько-російського кордону та несуть службу вздовж лінії розмежування.

З перших днів російської агресії прикордонники на Луганщині першими мужньо стали на захисті східних рубежів нашої держави. На початку червня минулого року Луганський прикордонний загін був атакований сотнями терористів. Перебуваючи понад дві доби під масованим обстрілом із мінометів, гранатометів і крупнокаліберних кулеметів охоронці рубежів не здались та проявили героїчну мужність і витримку.

В цей день прикордонники хвилиною мовчання вшанували пам’ять за загиблими воїнами в зоні проведення АТО, а також нагородили кращих військовослужбовців грамотами та відомчими відзнаками.

Загалом у ході урочистостей за зразкове виконання військового та службового обов’язків правами начальників прикордонних загонів було заохочено майже 250 прикордонників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не Луганськi, а Сiмферопольськi прикордонники першими мужньо зустрiли агресорiв.
Відповісти
Останні новини
Луцький прикордонний загін відзначив 23-річницю з дня заснування частини
20 жовтень, 2015, 17:57