Замість дельфінів фонтан в центрі Луцька міг би мати голу жінку

Замість дельфінів фонтан в центрі Луцька міг би мати голу жінку
Комісія з архітектури та містобудування Луцької міської ради відхилила проекти фонтану, що буде розміщений на Театральному майдані, бо вони дисонують з навколишнім оточенням.

Проекти виставили у холі перед сесійним залом міської ради. Серед варіантів, які пропонували луцькі і немісцеві архітектори, композиції на тему драми-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки, біблійної трійці, скульптури, які демонструють красу жіночого тіла та навіть зірковий корабель.

Головний архітектор міста Юрій Казмірук розповів, що комісія усі представлені варіанти (а таких було 5) не рекомендувала. Адже, зі слів чиновника, тут представлене однобоке архітектурне рішення об’єкту. Основна причина відмови – дисонанс з навколишніми об’єктами, а саме з пам’ятником Лесі Українки, Волинським обласним музично-драматичним театром та Свято-Троїцьким собором.

«На площі центральним об’єктом є пам’ятник Лесі Українки та музично-драматичний театр. Це центр композиції. Усе решта має бути гармонійним фоном. У тих варіантах, які представлені, акценти зміщуються і скульптури фонтану стають центральними», - пояснив Казмірук.

Крім цього, зі слів архітектора, департамент житлово-комунального господарства Луцькради вже раніше розробив проект фонтану. Він на третину реалізований. І цей проект не повинен містити скульптури, а лише інженерно-технологічне рішення: музичний і світловий супровід подачі води.

Обговорювати подальшу долю фонтану виконавчий комітет Луцькради буде 26 липня.
композиція Лісова пісня
композиція Лісова пісня
композиція Джерело
композиція Джерело
композиція Трійця
композиція Трійця
композиція Зірка
композиція Зірка

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як таку убогість можна на конкурс подавати? Окрім хіба дівчинки з бризками. Якби не трохи задоросла. П'яні хлопці вечорами будуть, чіпляючись, лізти у воду.
Відповісти
А мені сподобався перший ескіз (там де всіх багато. Так сказать груповуха у фонтані. Звучить)
Відповісти
купа архітектурних фірм і "спеціалістів"-скульпторів....а представити нема чого! жахи з переляками! подивіться у Європі - як креативно і з любов'ю підходять творці до здійснення задуму! треба на курси до цивілізованих країн відправити ці залишки "совкової" скульптури-архітектури!
Відповісти
Фонтан можна зробити гарним тільки за рахунок в о д и. Різної висоти, ширини струі і так далі, без витрачання грошей на скульптури.
Відповісти
Я за голову на тичці. Дуже по-козацьки якось. Голову пропоную щодня міняти, щоб не смерділо.
Відповісти
Авторів цих щедеврів будь-ласка, озвучте! Дуже хочеться знати!
Відповісти
Скажу так просто грошей вже собі в кармани набили і таку убогість вибирають на ту суму яку залишили повірте є дуже багато класних ідей але грошей то вже нема тю-тю грошики по карманах....
Відповісти
Останні новини
Кава подорожчає на 40%?
25 липень, 2012, 15:20
Замість дельфінів фонтан в центрі Луцька міг би мати голу жінку
25 липень, 2012, 14:36