У ВНУ кажуть, що підтримують Палицю, – заява

У ВНУ кажуть, що підтримують Палицю, – заява
Інформацію, поширену ВО «Свобода», про те, що Східноєвропейський нацуніверситет хоче залучити студентів до виборчого процесу та змушує їх прописуватися в гуртожитках, у навчальному закладі називають неправдивою й обурюються з цього приводу.

Про це йдеться у публікації «ВНУ імені Лесі Українки – осередок освіти, а не політики», розміщеній на офіційному сайті вишу.

Публікацію підписали ректор СНУ Ігор Коцан, а також проректори вузу й декани факультетів. Усього під заявою 24 підписи.

Нагадаємо, 18 липня волинські «свободівці» розповсюдили інформацію, що декани факультетів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки змушують іногородніх студентів, які не прописані у Луцьку, негайно прописатися за визначеною деканом адресою в гуртожитку.

При цьому прес-служба «Свободи» посилалася на лист батьків студентів, які навчаються у закладі.

«Складається враження, що адміністрація цього вузу отримала від влади вказівку: штучно наростити кількість мешканців їхніх гуртожитків для створення кількох підконтрольних ректорату окремих виборчих дільниць під час парламентських виборів у жовтні 2012 року», – так за інформацією «Свободи» написали батьки у листі.

Натомість у вузі запевняють, що фактично примусова реєстрація студентства у гуртожитках не має сенсу.

«Такою ж нісенітницею є й твердження про невиплату стипендій у разі відмови реєструватися в одному з гуртожитків. Згідно законодавчих норм, стипендія призначається студентам за результатами заліково-екзаменаційної сесії на семестр», – йдеться у публікації.

У СНУ кажуть, що останнім часом їх намагаються втягнути у вир передвиборчої кампанії.

«Особливо вдаються до спекулятивних публікацій навколо постаті голови Наглядової ради університету, народного депутата України Ігоря Палиці», – пишуть в університеті.

Йдеться про повідомлення окремих місцевих ЗМІ, що, як зазначають у вузі, «часто мають замовний і примітивний характер, а їх автори використовують будь-який піар задля дискредитації пов’язаних з виборчим процесом осіб».

«І колектив ВНУ імені Лесі Українки згадується в такому контексті чи не найбільше, причиною чого стало обрання Ігоря Палиці головою Наглядової ради університету», – пишуть далі.
«Відзначимо, що до обрання на цю високу і відповідальну посаду Ігор Палиця за попередні роки зробив для університету стільки корисного, що оті невдоволені всі разом за своє життя і частини того не зробили», – наголошують автори публікації.

У навчальному закладі переконані, що оприлюднення досягнень кандидатів у депутати вимагає європейський досвід: «Європейські цивілізовані виборчі перегони вимагають від кандидатів у депутати до вищого законодавчого органу держави оприлюднити та донести до громади ті справи, які вони втілюватимуть, у разі підтримки їхніх ініціатив з боку виборців. Особливо важливе значення має робота, яка була проведена кандидатом для свого регіону не лише напередодні виборів, а протягом усього часу».

Далі автори публікації наводять перелік «надзвичайно важливих завдань», які взяв на себе Ігор Палиця як голова Наглядової ради.

«Тому ми вважаємо своїм обов’язком – захист честі нашого університету, який є дуже авторитетною науковою установою в області і в державі в цілому та стати на підтримку нашого голови Наглядової ради, висловити осуд авторам наклепницьких матеріалів, спростувати будь-які закиди щодо незаконності в діях університетського колективу», – зауважують в університеті.

Цікаво, що о 12:30 цієї заяви на сайті ВНУ уже не було. Проте сервіс Google «запам'ятав» її на університетському сайті:



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звичайно, нікого ні до чого не примушують. Особливо мовчать про Палицю. А чого ж тоді декани факультетів залучають викладачів ходити по квартирах і проводити опитування-агітацію саме за Палицю?
Відповісти
у викладачі ВНУ, як завжди, мовчать... а коли починаєш про подібні речі перепитувати (чи, як наприклад, про минулорічний збір з кожного викладача по 1-2 тисячі гривень на невідомі цілі), всі так тихенько між собою переглядаються, мовляв "ні-ні, вперше чуємо"
Відповісти
яке лицемірство...)
Відповісти
Що "Свобода", що університет. Рівень нижче плінтуса. Одні гавкнули, другі й собі гавкати. Примітивно
Відповісти
твій рівень - дупу лизати.
що власне Єгор Палкін зробив для науки? які у нього відомі наукові досягнення, щоб стати ГОЛОВОЮ НАГЛЯДОВОЇ РАДИ?
білше нема кому? професори у універі кінчились?
зрозуміла мета, пропхати на виборах.
а користь людям з цього яка? за минулої каденції тов. депутат показав себе на всі 100%.
і фішка, про мову голосував не я, а ХТОСЬ - це просто шедевр, достойний пера писменника детиктивів.
гарно хтось написав, що всрався не він, а його дупа.
обирайте і дупа буде вам. хоча це, читачу, твоя мрія, бо буде що лизати.
Відповісти
Я і писав що рівень університету нижче плінтуса. Те що Свобода теж нижче плінтуса і викидає всяку фігню як сенсації то це писати не можна?
Відповісти
є зараз ця заява - http://www.vnu.edu.ua/menu.jsp?id=9;&t=n&idd=1157&lang=uk
можливо вони повторно створювали документ або це як завжди сайт глючить.
Колись так налаштували, що в суботу-неділю не працював :))))
Не варта ця "суперрозробка" тих 30 чи 60 (вже точно не згадаю) тисяч, що були витрачені на розробку цієї вершини програмування
Відповісти
Це добре, що ви так захищаєте честь університету. Цікаво, а КОЛИ ВНУ ПОЧНЕ ВЧАСНО ВИПЛАЧУВАТИ ЛЮДЯМ ВІДПУСКНІ і таким чином виконувати закон України "Про відпустки"?. Тобто, зразу як у всіх інших нормальних освітніх-неосвітніх держустановах. А не після відпустки як вже є кілька років. І чого працівники кожен рік таке терплять і ніде не пікнуть?
Відповісти
А ВНУ тепер перетворився у штаб Палицівський. тому нехай викладачі йдуть до свого покровителя і просять. а взагалі видно, що вуз явно деградує. з такими тупими відповіддями аля брежнєвського стилю професорам і кандидатам наук пора здавати свої посвідчення і дипломи. всю цю гнилу продажну інтелігенцію треба викривати. сьогодні вони продалися Палиці, вчора продавалися Кучмі, Брежнєву...
Відповісти
Навіщо ж так! Підписалося 24 козли, а ви тут на всіх бекаєте. "Свободою" на Волині теж не академіки керують. Звідти й така неграмотна провокація. Хотілося б, щоб так було, було б на чому очка заробляти перед виборами, але так нема. А через свободівських козлів тепер вже й не буде.
Відповісти
Як я пам'ятаю в повідомленнях говорилось про заяву Свободи щодо примусової реєстрації студентів в гуртожитках і про стипендії не згадувалось! - На злодієві шапка горить?!
Відповісти
Правильно і роблять,що підтримують. Я цього Палицю не знаю, але вже про його чув багато позитивних відгуків. Хай допомагає людина,що це заборонено.Я особисто буду голосувати за Палицю.
Відповісти
голосуй, геній :-)
Чув він!
А краще раз побачити реальність, ніж сто разів байки чути.
Якби не вибори, то і не почув би ніколи, що є такий депутат
Відповісти
як подати заяву в цей вуз онлайн
Відповісти
як цей вуз і на що він спроможний? чи не було такого що анульовували дипломи?
Відповісти
Останні новини
У ВНУ кажуть, що підтримують Палицю, – заява
27 липень, 2012, 10:51