Волинян закликають долучитися до акції «Запали свічку»

Волинян закликають долучитися до акції «Запали свічку»
В останню суботу листопада вся Україна у жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками-жертвами Голодомору 1932–33 років.

Про це пише БУГ.

Він став національною трагедією і окремою сторінкою в історії нашого народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Україна втратила мільйони своїх синів та дочок – хліборобів, учених, творчу інтелігенцію. На підтвердження його страшних наслідків дослідники називають різні цифри жертв, так щодня вмирало приблизно 25 тисяч.

І сьогодні Голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців і сучасне покоління.

Розбудовуючи власну державу, ми маємо пам’ятати про кожен наш крок на п’єдестал незалежності, про кожну історичну віху, вчитися на помилках, робити все можливе, аби подібне не повторилося.

Кожного волинянина закликають 28 листопада о 16:00 годин долучитися до загальнонаціональної хвилини мовчання, запалити свічки та вшанувати безневинно загиблих. Нехай цей святий вогник – символ нашої пам”яті не омине жодної домівки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинян закликають долучитися до акції «Запали свічку»
26 листопад, 2015, 19:29