Гречка може знову здорожчати, – експерти

Гречка може знову здорожчати, – експерти
Через скорочення нинішніх запасів та ймовірне зменшення врожаю на 30%, гречка вже у серпні може подорожчати на 10-15% до 8,5-8,9 грн/кг, вважають експерти.

Також через несприятливі погодні умови очікується подорожчання гороху та вівсянки в середньому на 5-10% до 7,7 грн/кг та 5,25-7,35 грн/кг відповідно, передає ТСН з посиланням на Сегодня.

Може подорожчати і борошно, але, швидше за все, це відбудеться вже у вересні, оскільки вітчизняні ціни прив'язані до світових, які наразі ростуть, розповів директор консалтингової компанії «ПроАгро» Микола Верницький.

Незважаючи на те, що в липні в окремих точках ціни на цукор змінювалися то в одну, то в іншу сторону (як правило, коливання становили буквально 20-30 копійок), це не стало поширеною тенденцією.

Середні ціни на цукор продовжують стояти на місці, складаючи 6-7 грн/кг.

«Поодинокі зміни цін можливі, але це залежить скоріше від політики торговельних мереж. Запаси цукру у нас зараз просто величезні, і якщо б виробники могли знижувати ціни, вони б це зробили. Просто зараз ціни вже «вперлися» у собівартість, далі просто нікуди», - пояснив експерт і додав, що у наступному місяці вартість солодкого продукту не зміниться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кому вірити?
http://p-p.com.ua/articles/26846/
В Україні почав дорожчати цукор - тільки за останній місяць його оптова ціна виросла відразу на 18%, досягнувши максимуму за останні дев'ять місяців. І, за прогнозами галузевої асоціації «Укрцукор», він буде дорожчати і далі.
Пан Ярчук прогнозує подальше зростання як оптових, так і роздрібних цін. За його оцінками, в новому маркетинговому році в Україні буде зібрано на 20-25% менше цукрових буряків - 14-15 млн т та вироблено на 24-27% менше цукру - 1,7-1,75 млн т.
Виробники сподіваються, що подорожчання дозволить їм компенсувати збитки, яких вони зазнали раніше.
Відповісти
Останні новини
Гречка може знову здорожчати, – експерти
28 липень, 2012, 16:25