Жителі обваленого будинку пишуть лист Азарову

Жителі обваленого будинку пишуть лист Азарову
Жителі будинку, що обвалився 10 червня 2012 року на вулиці Рівненській, хочуть, аби уряд дозволив витратити 12 мільйонів гривень на купівлю нових квартир, а також щоб надав їм статус постраждалих від надзвичайної ситуації регіонального рівня.

Рішення звернутися до прем"єр-міністра жителі будинку прийняли 29 липня під час зборів у готелі «Світязь», де нині проживає частина мешканців.

Пропозицію витратити виділені урядом гроші на купівлю новго житла мешканці висловлювали і раніше. Проте, як пояснив адвокат Василь Андрійчук, спочатку потрібно змінити цільове призначення коштів. Адже якщо цього не зролять, і місцева влада почне витрачати гроші на інші потреби (наприклад, купувати квартири), то справа затягнеться на роки, а чиновників звинуватять у нецільовому використанні коштів.

Мешканці пояснюють, що ремонт будинку проводити узагалі не доцільно, адже будинок аварійний. Крім того навіть після ремонту заселятися туди жителі не мають бажання.

Частина з них навіть згодна віддати свої зруйновані, або аварійні квартири, а взамін отримати нові - не менші за площею і кількістю кімнат.

Загалом для купівлі постраждалих з 48 квартир нових помешкань потрібно близько 18 мільйонів гривень.

Мешканці кажуть, що одна з будівельих компаній Луцька готова продати нові помешкання по 6000 гривень за квадратний метр. Хоча його ринкова вартість - близько 6300 гривень.

Крім того жителі планують написати заяви, аби їх визнали потерпілими від надзвичайної ситуації регіонального рівня і надали відповідний статус.

Це надасть можливість отримати пільги, передбачені постановою КабМіну від 5 жовтня 1992 року «Про Порядок відшкодування шкоди особам, які постраждали від надзвичайних обставин».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звиртаэться до вас житилька смт. мельниця - Подільська вул, незалежносі 43 квар 1, Борщівського рай Тернопільської обл. Я Шкраба Ганна Миколаївна я є вдова одинока без робітня жінка, яка проживає в аварійній хаті. В нас по центральний дорозі проїжджають багатотонні вантажні машини, які обірвали домашній телефонний дріт. штукатурка обсипалась в хаті, стіни потріскали наскрізь, лічильник в любий час може замкнути проводку. Находитись в домі вкрай небезпечно, смертельно ! Я жінка без роботи, котра кожен день іде в друге село (через р. Дністрер) в с. Перебиківці, прошусь на роботу, де займаюсь огородиною, але не завжди беруть на роботу, в зв'язку з великою кількістю робочих людей.
Зверталась в селищну раду, районну раду, ніхто не хоче допомогти з ремонтом квартири
Допоможіть !!!
Надіюсь на вашу допомогу ! Прошу, не відкажіть вдові, одинокій, безробітній жінці - яка не живе, а ледь існує...
Відповісти
Останні новини
Жителі обваленого будинку пишуть лист Азарову
30 липень, 2012, 12:48