У Катерини Ващук агітатори працюють, як продавці косметичних брендів

У Катерини Ващук агітатори працюють, як продавці косметичних брендів
Народний депутат Катерина Ващук готує агітаторів за принципом мережевого маркетингу - людям платять від 200 до 300 грн. за те, щоб вони шукали прихильників.

Така інформація стала надходити до спостерігачів громадської мережі ОПОРА, повідомив координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп.

Як відомо Катерина Ващук – потенційний кандидат у народні депутати, яка має намір балотуватися на 20-му виборчому окрузі з центром у місті Горохові.

Як стало відомо опорівцям, у селах Маяки, Боратин, Новостав, Забороль Луцького району представники штабу Катерини Ващук шукають людей із великою родиною. Їм пропонують бути так званими «базовими агітаторами». За це попередньо дають 300 гривень.

Завдання базового агітатора – зацікавити своїх родичів та привести їх до представників кандидата. Базовий агітатор повинен знайти 10 людей, список імен та контактних телефонів яких слід передати в штаб. Тим, відповідно, дають по 200 гривень. Їх називають просто «агітаторами».

Взамін за гроші селяни залишають свої персональні дані, чим гарантують, що віддадуть свій голос за Катерину Ващук. 200-300 гривень – лише аванс, решту обіцяють заплатити після проведення ними певної агітаційної роботи.

Підтвердженням цього можуть слугувати повідомлення у ЗМІ. Так, раніше інтернет-видання Вголос про роздачу представниками Катерини Ващук грошей взамін на обіцянку проголосувати на виборах.

Цей факт, за інформацією видання, мав місце 13 липня у селі Милуші Луцького району. У сільському клубі зібрали тих мешканців, які попередньо, під час опитувань, зголосилися підтримати Ващук. Під час зустрічі з народним депутатом виборцям видавали по 200 гривень.

Про схожий факт було повідомлено у прямому ефірі програми «Прошу слова», що транслювалась на телеканалі «Аверс» 26 липня. Глядач повідомив, що в середині липня в селі Овлочів Турійського району представники штабу Катерини Ващук після її зустрічі з селянами теж роздавали виборцям по 200 грн.

Джерела ОПОРИ підтверджують цю інформацію та вказують, що таке саме відбувалось в селі Мокрець Турійського району.

Всі ці приклади роздачі грошей є нічим іншим як спробою підкупу виборців. З початку виборчої кампанії за такі дії передбачена кримінальна відповідальність, - нагадують в ОПОРІ.

В ОПОРІ наголошують, що що такі дії є неприпустимими та закликає виборчі штаби кандидатів припинити використання у своїй виборчій кампанії методів підкупу виборців. Водночас, ОПОРА закликала волинян не погоджуватися на «продаж» свого голосу, а про всі відомі факти повідомляти правоохоронні органи та громадських спостерігачів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
за руку злови - тоді розказуй.
Відповісти
Правильно, не там ловите за руку! Ви поїдьте у Поліські райони... Там і ловити не потрібно, там в кожній сім"ї вже є по агітатору, тобто тому хто отримав по 200 грн! І здогадайтесь хто платить... Звичайно, той хто дбає про інтереси простих поліщуків і буде завтра представляти їх в Верховній Раді...
Відповісти
Останні новини
У Катерини Ващук агітатори працюють, як продавці косметичних брендів
30 липень, 2012, 14:13