Луцьких ромів вчитимуть грамоти, а заохочуватимуть їжею

Луцьких ромів вчитимуть грамоти, а заохочуватимуть їжею
У Луцьку впродовж року готуватимуть ромських дітей і їхніх молодих батьків до школи.

Про це під час прес-конференції 31 липня розповіла член правління громадської організації «Терне Рома» Тетяна Логвінюк.

За її словами, організація вже не перший рік працює із ромами. Одна із найважливіших проблем – безграмотність циган і їхнє небажання вчитися.

Причина такого стану речей – неписьменні, безграмотні батьки, які не мають уявлення, що таке освіта і в чому її практична користь, каже Тетяна Логвінюк. Та й держава не надто дбає про здобуття освіти ромами, впевнена вона.

Аби хоч якось допомогти луцьким ромам подолати свою безграмотність «Терне Рома» розпочинає реалізацію проекту «Разом в школу» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження» та фонду «Крок за кроком».

Як повідомила Тетяна Логвінюк, проект розпочинається 15 серпня й триватиме до 15 травня 2013 року.

«Метою проекту є підготовка до школи дошкільнят з ромських родин. У нас є психолог, яка в ігровій формі буде навчати їх грамоти. Разом з дітками заняття відвідуватимуть і батьки. Це будуть молоді сім’ї. Дуже важливо, щоб і діти, і батьки отримали настанову на навчання», – каже вона.

«Підготовка включає засвоєння дітьми елементарних просторово-часових знань, елементів читання та письма, поведінки у шкільному товаристві. Заняття проводитимуться двічі на тиждень в офісі «Терне Рома», – пояснила активістка «Терне Рома».

Також Тетяна Логвінюк розповіла: для того, аби роми не пропускали заняття, передбачене навіть заохочення – безкоштовне харчування. Відвідуватиме заняття небагато ромів, каже вона, утім навчити грамоті навіть два десятки ромів – це вже велика справа.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цигани
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всі вже побачили, як накрилася мідним тазиком школа для ромів. так буде і цього разу, хіба сидітимуть до великої перерви, щоб пообідати. А тоді відразу - жебрати на вулицях.
Відповісти
Останні новини
Луцьких ромів вчитимуть грамоти, а заохочуватимуть їжею
31 липень, 2012, 14:00