Молоді волинські козаки отримали сім медалей на Всеукраїнському чемпіонаті. ФОТО

Молоді волинські козаки отримали сім медалей на Всеукраїнському чемпіонаті. ФОТО
Молоді вихованці Волинської громадської організації «Школа козацького гарту» отримали сім медалей на Всеукраїнському чемпіонаті Західної України з таеквон-До (ІТФ) на «Кубок Любарта» серед дітей, юнаків та дорослих.

Він проходив на базі спортивного комплексу Волинського ліцею з підвищеною військово-фізичною підготовкою з нагоди Дня Збройних Сил, повідомляє отаман МГО «Школа козацького гарту», інструктор Бойового Гопака, Олександр Середюк.

Президент Волинської федерації таеквон-До Олександр Кінах зумів так організувати справу, що на змагання прибуло понад 130 учасників із шести областей України. Вишикувавшись в одну лаву, юнаки та дівчата випромінювали силу і здоров’я, мужність і волю до перемоги.

Серед всієї когорти таеквондистів вирізнялась невелика група козачат, одягнена в козацькі однострої. Це були вихованці Волинської молодіжної організації «Школа козацького гарту», які також прибули на змагання зі східних єдиноборств. Уже не один рік вони не цураються брати участь в обласних та республіканських змаганнях з контактних видів єдиноборств. І в таеквон-до, і в Бойовому Гопаку переважає ударна техніка двобою, що допускає до участі в поєдинках.

Так і цього разу, одягнувши боксерські рукавички на руки, а на голову - захисний шолом, юнаки в шароварах мужньо кидалися в бій на суперника в кімоно. В результаті бойових поєдинків брати-близнюки Жовтобрухи Роман і Богдан (НВК №16, 10 клас) зайняли перші місця у ваговій категорії до 65 кілограмів, завоювавши золоті медалі. Це уже друга перемога у братів на такому чемпіонаті. У минулому році вони також завоювали золото і срібло, а у відкритому Чемпіонаті з Вільного козацького бою (бій без правил) за правилами Міжнародної федерації Бойового Гопака, які відбулися у січні місяці 2015 року в м.Березно Рівненської області, теж вийшли у фінал і здобули золото та срібло. Шість років наполегливої праці в Школі козацького гарту і, ще будучи десятикласниками, мають чудові результати не тільки з козацького бойового мистецтва, а й зі східних єдиноборств.

З них беруть приклад і їх сусіди по району Вересневому міста Луцька - також брати-близнюки Медведюки Володимир і Влад. За другий рік заняття у школі вони уже здобули перше та третє місця (6 клас), вагова категорія до 35 кг. Їх однокласники Поворознюк Ілля та Самохвалов Назар вибороли призові друге і третє місця. А найменший боєць, якому нещодавно виповнилось лише шість років, >Фіногенов Андрій мужньо пройшов свій перший бойовий дебют і здобув третє місце, отримавши також Почесну грамоту та відзнаку-медаль.

В командному заліку перше місце здобула команда Києва (тренер – Валерій Соцький). Друге – м.Львів (Дмитро Корчевський, учень Олександра Кінаха), а третє – Чернівці (Денис Товстий). Волинська федерація вийшла на четверте місце.

Але в підсумку кожний учасник змагань здобув своє почесне місце в гартуванні характеру воїна Світла і Добра, що в майбутньому поповнить справжній резерв захисників Батьківщини.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Какі гарні кізяки!
Відповісти
Останні новини
Молоді волинські козаки отримали сім медалей на Всеукраїнському чемпіонаті. ФОТО
11 грудень, 2015, 09:57