Скільки мільйонів гривень податку на нерухоме майно отримали громади Волині

Скільки мільйонів гривень податку на нерухоме майно отримали громади Волині
У січні-листопаді 2015 року на Волині сплачено 9,7 мільйона гривень податку на нерухоме майно.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Таким чином, оподаткування елітної нерухомості додало певний фінансовий ресурс для територіальних громад, - звернула увагу учасників тематичного навчання – новообраних сільських, селищних та міських голів начальник відділу комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

«Отож, кожен лідер місцевої влади повинен врахувати, що розкішна нерухомість, що знаходиться на території громади, - це додаткові кошти в бюджет. Чи матиме громада можливість ними скористатися залежить від рішення органів місцевого самоврядування, які визначають ставки оподаткування в межах повноважень та діючого законодавством», - наголосила посадовець.

Як зазначила представник ГУ ДФС Волині, закон передбачає, що місцеві депутати мають право встановлювати пільги в оподаткуванні нерухомості, тобто збільшувати площу нерухомого майна, з якої не сплачуватиметься податок.

«Однак, цим правом не варто зловживати, оскільки саме податок на нерухоме майно, або як його часто називають податок на розкіш – це джерело добробуту територіальних громад Європи», - акцентувала увагу учасників тематичного навчання Олена Нікотіна.

Нагадаємо, що фізичні особи в 2015 році сплачували податок на нерухомість за 2014 року за ставками, які діяли в 2014 році.
Нинішнього року сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/ квартирами загальною площею більше 120 і будинком/будинками, загальна площа якого перевищує 250 квадратних метрів, різними видами нерухомості загальна площа, яких сумарно перевищує 370 квадратних метрів. За загальну площу житлової нерухомості, що перевищує 60 кв.м для квартир і будинків більше 120 кв.м., податок на нерухоме майно волиняни сплачуватимуть вже у 2016 році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"за загальну площу житлової нерухомості, що перевищує 60 м.кв. для квартир" !!!
Всі 3-х кімнатні квартири, окрім "хрущівок" мають загальну площу більше ніж 60 м.кв.! Хто вважає, що такі квартири - це є РОЗКІШ ?!!
Відповісти
Вважють тi, хто при владi
Відповісти
Останні новини
Скільки мільйонів гривень податку на нерухоме майно отримали громади Волині
11 грудень, 2015, 10:13