В Україні ввели режим надзвичайної ситуації в енергетиці

В Україні ввели режим надзвичайної ситуації в енергетиці
Кабінет міністрів України після піврічної перерви ввів режим надзвичайної ситуації в енергетиці.

Відповідне рішення було оприлюднене 14 грудня, повідомляє ТСН.

"З метою подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електричної енергії у зв'язку з виникненням аварійних ситуацій в об'єднаній енергетичній системі України, викликаних пошкодженням електроенергетичних установок, їх елементів, споруд, і забезпечення надійної, безперебійної (стабільної) роботи об'єднаної енергетичної системи України погодитися з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості про необхідність прийняття на ринку електричної енергії таких тимчасових надзвичайних заходів", - йдеться в документі.

Як наголошується в розпорядженні, перше, що входить в такі заходи, - проведення коригування тарифів на виробництво електричної енергії, зокрема виробникам, які працюють за ціновими заявками, і величин "зеленого тарифу".

Друге - встановлення додаткових платежів (надбавки, знижки) виробникам електричної енергії. Далі - коригування тарифів на передачу електричної енергії, коригування інвестиційних програм ліцензіатів.

"Укренерго" було доручено встановлювати тимчасові обмеження на експорт електроенергії з України до ЄС, а також стежити за виконанням лімітів споживання електроенергії в Україні.

Також Кабмін доручив "Укренерго" установити тимчасові обмеження на генерацію електричної енергії для виробників з альтернативних джерел енергії. Уперше режим надзвичайної ситуації в енергетиці був введений у серпні 2014 року.

Нагадаємо, у листопаді прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що в Україні закінчується вугілля. Наявних запасів не вистачить для стабільного проходження зимового сезону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знову будуть світло відключати, мудозвони?
Відповісти
Наскільки я зрозумів, цей крок зроблено для, в першу чергу, підняття тарифів. Обумовлено це "аварійними" ситуаціями. Якими? Правосекі підірвали декілька високовольтних ліній електропередачи. Во всіх країнах пошкодження стратегичних об*єктів енергетичной інфраструктури кваліфікується як теракт або діверсія. У нас це патриотичний вчинок. Тепер мужньо долаємо наслідки стрибання чергових ...
Відповісти
Тобто в той задрючений крим і лугандон електооенергію будуть справно постачати, а в своїй країні, своїм громадянам "надзвичайний енергетичний стан" - відключення, перебої, ліміти, драконівські тарифи?!
Відповісти
В Криму вже працює друга черга енергомоста. Запустили декілька електрогенераторів. Вони вже повністью відмовились від енергопосточання з України. Ці кримчаки, звичайно сволота рідкісна, але працювати вміють. Можна позаздрити. За пару-трійку тижнів вирішити енергетичне питання, це треба вміти.
Відповісти
Останні новини
В Україні ввели режим надзвичайної ситуації в енергетиці
15 грудень, 2015, 08:47