Презентували півкілограмову золоту монету до Євро-2012

Презентували півкілограмову золоту монету до Євро-2012
Віце-прем'єр Борис Колесніков та заступник голови Нацбанку України Володимир Кротюк сьогодні, 27 грудня презентували пам'ятні монети до фінальної частини чемпіонати Європи з футболу у 2012 році.

Про це інформує Gazeta.ua.

Монета номіналом 500 гривень виготовлена із золота. Її маса в чистоті 500 грамів. Діаметр — 80 мм. Тираж — до 500 штук. Вона є офіційною ліцензованою продукцією УЄФА.

На аверсі монети розміщено малий державний герб України, угорі - напис «Національний банк України», у центрі — на тлі карти Європи з написами «Київ» та «Варшава» зображено офіційний логотип УЄФА Євро-2012. Він виконаний з використанням кольорової емалі.

Під картою номінал монети — 500 гривень. По колу монети зображено силуети архітектурних пам'яток міст, в яких проходитимуть матчі Євро-2012, футболістів, а також зазначені дати проведення ігор.

На реверсі монети на передньому плані зображена динамічна фігура футболіста з м'ячем, а на другому плані два польові гравці та силует воротаря. Також розміщено написи «Фінальні ігри» та «Чемпіонат Європи з футболу 2012».

«Ціна цієї монети 350 245 гривень. Їх можна придбати у відділеннях Нацбанку та у нашого партнера UniCredit Bank. У продажі вони будуть уже завтра. Іноземці зможуть купити її та вивезти за кордон без проблем. Ми вперше ввели в обіг золоту монету такої ваги», - сказав Кротюк.

Також ввели в обіг 11 срібних пам'ятних монет номіналом 5, 10 та 20 гривень, присвячених приймаючим містам Євро-2012: Київ, Львів, Харків, Донецьк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Презентували півкілограмову золоту монету до Євро-2012
27 грудень, 2011, 13:41