Швейцарці планують виробляти на Волині синтетичне пальне з вугілля

Синтетичне пальне з вугілля планують виробляти на Волині швейцарські інвестори. Вартість енергетичного проекту — понад мільярд євро. Цю новину повідомив на першій у Новому році прес-конференції Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков.

Як повідомляє ВОДТРК, вугільною галуззю нашого краю зацікавилися інвестори з Швейцарії. Вони планують збудувати на Волині завод з переробки твердого палива на моторне масло і світлі нафтопродукти. Для цього готові вкласти понад мільярд євро. Як розповів Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков, цей потужний інвестиційний проект нещодавно підтримав Кабінет Міністрів України. Вже затверджено відповідну урядову Постанову.

«Міністерству енергетики і вугільної промисловості України у місячний термін доручено укласти підприємством і приватним партнером угоду про сумісну діяльність відносно передачі об’єкта незавершеного будівництва шахти №10 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля», а також шахт «Великомостівська», «Лісова», «Межірічанська»… Державна частка – 37,6 відсотка до сумісного господарського комплексу підприємства приватного партнера на договірній основі згідно з Законом України «Про державне партнерство» без зміни права власності на строк проектування і будівництва та подальшого розвитку структури технологічного комплексу до 50 років», – наголосив він.

Віктор Сапожніков розповів про плюси запланованого проекту: «Біля десятої шахти планується будівництво заводу з переробки вугілля на синтетичне паливо. Є основні показники проекту: технологічна річна потужність промислового комплексу – це бензин – 760 тисяч тонн; створення додаткових робочих місць – 16,6 тисяч; збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів – 7 мільярдів гривень; заміна імпорту моторного палива на 23 відсотки і збільшення виробництва моторного палива на 1,6 мільйона тонн».

Нововолинський міський голова переконаний, якщо вдасться реалізувати проект, то за три з половиною роки буде не тільки добудована десята шахта, а й з’явиться новий завод, що забезпечить місто новими робочими місцями.

Найближчим часом відбудеться декілька ділових зустрічей зацікавлених сторін щодо реалізації інвестиційного проекту на Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вугілля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
16,6 тисяч робочих місць??????Сапог походу курнув.
Відповісти
мечты, где ваши сладости...
Відповісти
літом розпочнеться будівництво космодрома і гандонної фабрики
Відповісти
Що за народ. Нормальна тема, а наша бидлота вже банить.
Відповісти
Точно.
Відповісти
Помиляєтесь! Від таких цифр інвестицій цей проєкт влада забанить! Команда була руйнувати Україну, а не розвивати! Невже сліпі і нічого не бачите що робиться навколо?!
Відповісти
Не піпікайте.
В Білорусі швейцарці вже 15 років мають спільний з Лукою банк, саме швейцарські, а не корейські електропоїзди Stadler вже 4 роки їздять білоруською залізницею.
Відповісти
Ну да, наівні швейцарці, подумали, що тут ім Білорусія. Без відкатів на всіх рівнях кроку не ступлять. А потім народ буде дивуватися, чому такі низькі зп і нелюдські умови праці на іхньому підприємстві. А тому, що десятки мільйонів були занесені в чемоданах. І щоб хоч якось відбити ці витрати власники з дозволу влади всіх рівнів роблять з робітників рабів на галерах. А по правильному наші чинуші в першу чергу не про бабкі тут розпинатися (і відразу прикидувати свій відсоток), а вимагати в інвесторів гідних умов праці та зарплат для НАШИХ громадян.
Відповісти