Сторожа Луцького зоопарку нагородили грамотою, за те, що він врятував тварин під час пожежі. ФОТО

Сторожа Луцького зоопарку нагородили грамотою, за те, що він врятував тварин під час пожежі. ФОТО
Сторож Луцького зоопарку отримав грамоту за порятунок тварин під час пожежі.

Як повідомлялося 3 січня в луцькому зоопарку сталася пожежа. Вогонь завдав лише матеріальних збитків – знищено 4 кв. м покрівлі. Звісно, шкода, але не проблема, бо, як запевняє Людмила Денисенко, це можна виправити, - пише Волинська газета.

Цьому приміщенню вже понад 8 років. Воно «наймолодше» серед збудованих до останньої реконструкції, – каже директорка, розвіюючи домисли тих, хто встиг подумати і навіть поширити думки про те, що горіла новобудова. – І поки у нас там – пічне опалення. Такі реалії…
Звісно, той дим, хоч і без великого вогню, встиг добряче налякати і людей, і тварин. Найбільше хвилювало питання: що з постійними мешканцями звіринця? Адже поки гасили пожежу, довелося знеструмити приміщення. А налякані теплолюбні тварини – то ж не собачки й котики, котрих можна випустити на мороз, а потім упіймати.
– Молодці й пожежники, і наші працівники: вони все робили швидко. Передавали тварин, по одній виносили. Найбільше постраждали морські свинки, клітки яких у приміщенні. Бо ж їх залили водою, а надворі мороз. Тож потім довелося відтирати, – пригадує Людмила Денисенко.
Сергій Барановський – сторож зоопарку, котрий і сповістив усіх про ту пожежу, а потім самовіддано рятував тваринок та допомагав загасити полум’я.

– І ми в першу чергу вдячні саме йому. Адже він виявив пильність під час обходу, а потім не запанікував. За це від обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Сергія нагородили грамотою – так зворушила його поведінка. Він же ішов у дим, не знаючи, що його там чекає, і виносив тварин, – каже Людмила Денисенко.

Директорка пригадує, як усі шукали баранчика Шарика, бо ніхто одразу не міг сказати, хто і куди його ніс у тих екстремальних умовах.
І тільки шотландському коневі Буранчику тоді вдалося вийти за межі звіринця – його привели вже від стадіону. Та за цю тварину не переживали – він ручний і морозу не боїться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це до ведмедя приходили його друзі чиновники-зоофіли, вони разом бухали і курили. Потім п'яний ведмідь курив і кидався бичками. Воно і зайнялося. Треба його продати на 8кіру і м'ясо, а нам купити багато бананів.
Відповісти
Ну, грамота- це забагато, а от із 1000 грн- в самий раз! Міг би Микола Ярославович і розкошелитись! Не збіднів би, їй-Богу,не збіднів би:)!
Відповісти
М-да, совдепія фореве... Грамота - найкраща відзнака за подвиг...
Відповісти
Останні новини
Сторожа Луцького зоопарку нагородили грамотою, за те, що він врятував тварин під час пожежі. ФОТО
10 січень, 2016, 15:11
На Волині знову вибори
10 січень, 2016, 14:20