У Володимирі зупинили будівництво, через яке могла впасти багатоповерхівка

У Володимирі зупинили будівництво, через яке могла впасти багатоповерхівка
У місті Володимир-Волинському призупинили зведення багатоповерхового супермаркету господарських товарів, який, на думку місцевих мешканців, міг спричинити обвал сусідньої багатоповерхівки на вулиці Ковельській, 233.

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Мешканці багатоповерхівки організували збори, щоб не допустити будівництво кількаповерхового супермаркету господарських товарів, який хочуть зводити впритул до їхнього будинку. Учасники зборів переконані: цим будівництвом порушуються їхні конституційні, житлові та земельні права.

Земельну ділянку, яка входила у прибудинкову територію житлового будинку на Ковельській, 233, декілька років тому придбав на аукціоні, організованому міською владою, луцький підприємець.

Процедура продажу-купівлі відбулася без погодження з мешканцями, які на той час, хоча ще й не були об′єднані у товариство співвласників, проте вважають такі дії порушенням своїх прав.

Учасники зборів вважають, що супермаркет збираються будувати без дотримання елементарних вимог будівельних норм, пожежного та санітарного законодавства, адже фундамент магазину хочуть розташувати на відстані лише метр від несучої капітальної стіни їх багатоквартирної оселі. В той час, як законодавство вимагає дотримуватися відстані між будівлями у 6-10 метрів.

«Я з родиною жила на цій ділянці ще до зведення нашої шестиповерхівки, тут кругом було суцільне болото. Саме через це вода і донині стоїть у підвалі цього багатоповерхового будинку, бо він побудований на плавунах. Спочатку дім мав мати дев′ять поверхів, але через осідання будівельникам довелось зупинитись на шостому», – розповідає мешканка будинку Тетяна Рудь.

Депутат Володимир-Волинської міської ради від ВО «Свобода» Сергій Коба звернувся до інспекції держархбудконтролю, вимагаючи проведення відповідних експертиз, зокрема щодо того, чи можна за таких умов зводити супермаркет.

Мешканці будинку на Ковельській вбачають у будівництві супермаркету пряму загрозу їх життю. Особливо, згадуючи трагедію на вулиці Рівненській, 109 в місті Луцьку.

Мешканці письмово звернулися ще й до міського голови Волродимира-Волинського Петра Саганюка з вимогою з'ясувати: хто з контролюючих органів місцевої влади і на яких підставах погоджував будівництво цього комерційного «монстра».

Власник земельної ділянки на збори так і не з′явився, виставивши представників фірми-генпідрядника. Участь у зборах взяв і представник міськвиконкому, начальник житлово-комунального відділу Віктор Фіщук.

Під тиском громадськості забудовники змушені були призупинити будівництво.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
невже у володимирі ще один Ювант будують?
Відповісти
Все змінюеться, навіть у затхлому, закіптюженому смородом застою корупції та заляканому хамством місцевого начальства княжому Володимирі- Волинському
Отже накінець-то останній прихісток колишньої партноменклатури на Волині,яким є Володимир-Волинський почав потроху хитатися.А громадськість міста, незважаючи на твердолобість та корумпованість місцевої влади, вперше за двадцять років відстояла СВОЄ ПРАВО на безпечне життя.
Початок зроблено!!!!
Відповісти
Останні новини
У Володимирі зупинили будівництво, через яке могла впасти багатоповерхівка
07 серпень, 2012, 11:17