У Луцьку відбулась виставка книг з особистої бібліотеки Покальчука. ФОТО

У Луцьку відбулась виставка книг з особистої бібліотеки Покальчука. ФОТО
У обласній науковій бібліотеці відбулась літературна година «Юрко Покальчук: Якщо десь буде останній письменник, який пише українською, так це буду я…».

Про це повідомляє газета "День".

Після смерті письменника його донька Оксана передала 2171 примірник книг та понад 1600 періодичних видань із особистої бібліотеки. Під час літературної години присутнім представили виставку книг. Виявляється, це лише третя частина з колекції Юрія Покальчука.

Відомий митець колекціонував книги, які потрапляли до України різними шляхами. Кандидат історичних наук Олена Огнєва дивується бібліотеці Покальчука: «Коли ці книги з’явилися? Яким чином вони у нього опинились? Чи це були просто дарунки діаспори? Якби у часи Радянського Союзу тут опинилися третина тих книг, які ми бачимо, то Покальчук отримав би за них термін. Контрабанда. Тільки так можна було в СРСР привезти сподобані книги. Юрія Покальчука, як відомо, не обшукували на кордоні».

Нагадаємо, рік тому брат Юрія Покальчука, відомий громадський діяч Олег Покальчук, надав громадській організації «Озерний вітер» у довгострокову оренду сімейну садибу для створення креативного простору для дітей бійців АТО та дітей-переселенців.

Саме Юрій та Олег Покальчуки у 1989 році сприяли перевезенню праху Василя Стуса, Олекси Тихого та Юрія Литвина та їх перепохованню в Києві на Байковому кладовищі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відбулась виставка книг з особистої бібліотеки Покальчука. ФОТО
21 січень, 2016, 15:59