Аеропорт у Крупі таки запрацює?

Аеропорт у Крупі таки запрацює?
У Луцьку планують реанімувати аеропорт у Крупі як міський для пасажирських та транспортних перевезень.

Про це йшлося 7 серпня під час розширеного засідання містобудівної ради головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Волинської ОДА.

Відновлення діяльності крупського аеропорту передбачено прийнятою «Схемою планування території Волинської області», розробленою на 20 років.

Як розповів спеціаліст з транспорту ДП Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя Олександр Чубенко, аеродром на Вишкові знаходиться надто близько до міста.

Північні житлові квартали потрапляють в шумову зону, яка заборонена санітарними нормами України, тому відновити пропонують аеропорт у Крупі, - пояснив спеціаліст.

Окрім цього, «Схема планування території Волинської області» передбачає побудову вертолітних майданчиків по області та біля Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може все-таки на Вишкові, а не в Крупі?
Відповісти
а коли військові літаки літали і створювали в 3 рази більше шуму ніж пасажирські то це чомусь нікого не хвилювало. і можна подумати там посадки через кожні 3 хвилини будуть.... Дибіли одним словом...
Відповісти
О чем мечтали дураки-свершилось.А схема планирования Волынской области-один блеф.Какой имбецил это все придумал.Много можно сказать критического в сторону проекта,но кроме мата нет чего сказать.........
Відповісти
Нова схема ПР, як відмити гроші. Вже он реконструюють Старий ринок - вкладені підприємцями кошти частково пішли як "благодійний внесок" високо наверх.
Відповісти
Нормального аеропорту у Крупі не буде. Єдина можливість мати в регіоні аеропорт - використовувати вишківську смугу. Шкода, що вона знаходиться так близько до сорокового. Видно луцький аеропорт - mission impossible.
Може не усі розуміють, але можливості, які виникають для міста за умови функціонування вантажного аеропорту з невисокими експлуатаційними витратами (що цілком можливо для вишківської смуги) дуже серйозні.
Відповісти
А какие такие "можливості для міста" принесет грузовой аэропорт? Что, кто и куда будут транспортировать? Не могу понять, что можно вывозить самолетом с Волыни, и что сюда можно самолетом завозить?
Відповісти
Понималку отрасти для начала.
Відповісти
А по существу нечего ответить?Только оскорблять умеем?Или может подискутируем как нормальные люди,а? :-)
Відповісти
... а поболтать!

Про який аеропорт мова може йти в місті, ви зайдіть на сайт Львівського аеропорту (що обслуговує весь західний регіон), якщо десяток рейсів в день набереться дуже добре. Всі інші аеропорти практично мертві.
Відповісти
Так компанія "Шанті" готує проект побудови терміналу на Вишкові. Правда мова йшла перш за все про вантажний аеропорт. І на цей проект мало піти 8 місяців чи шось біля того. Якраз десь у вересні цей термін закінчується. Так шо буде ше видно. А про Крупу - це брєд. Там треба повністю нову злітну смугу робити.
Відповісти
Проект, бистріше всього, замяли. Колєсо взяв смугу "під опіку", шоб той, не дай Боже, не почав конкурувати з львівським. У львові зарили стільки грошей, що аби відбити хоть частину треба шоб в радіусі 300 км не було жодного притомного аеропорту.
І ще - в Україні пасажирські авіаперевезення (як і залізничні, до речі) - переважно збиткові. Прибуток можна отримувати тільки на вантажних. Тому праві ті, хто кажуть про потенційну вигоду від вантажного аеропорту (і то тільки за умови грамотного менеджменту, що в наш час рідкість). Пасажирський аеропорт у Луцьку з регулярними перельотами - це справді нонсенс.
Відповісти
Ось коли я був директором то майже побудував аєропорт...чи то мені наснилось...
Відповісти
Останні новини
Аеропорт у Крупі таки запрацює?
07 серпень, 2012, 16:55