МНСники шукатимуть вибухівку Другої світової війни

МНСники шукатимуть  вибухівку Другої світової війни
На очищення територій України від вибухонебезпечних пристроїв на 2013-2017 роки, планується виділити 60 мільйонів гривень, - повідомив Перший заступник Міністра надзвичайних ситуацій Віталій Бут.

Про це повідомляє УНН.

У рамках проекту Трастового фонду НАТО "Партнерство заради миру" в Україні протягом 12 років планується утилізувати 1,5 мільйонів одиниць зброї та боєприпасів. Утилізація відбувається на 3 підприємтсвах: "Укроборонсервіс", "Укроборонлізинг", "Науково-виробниче об'єднання" "Павлоградський хімічний завод".

У червні цього року була затверджена загальнодержавна цільова програма захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. «Згідно з нею прогнозований обсяг фінансових ресурсів для виконання заходів з очищення території від вибухонебезпечних предметів складає 60, 116 млн. грн.», - повідомив Віталій Бут.

Знешкодження вибухонебезпечних речовин на території України відбувається через велику кількість залишків таких з часів Другої світової війни.

Утилізувати боєприпаси, непридатні для подальшого використання і зберігання, на загальну суму – 36 мільйонів гривень планує Донецький казенний завод хімічних виробів.

Нагадаємо, на Волині неодноразово знаходили боєприпаси з часів Другої світової війни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: МНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
МНСники шукатимуть вибухівку Другої світової війни
07 серпень, 2012, 17:09