Одну з гір назвали іменем Степана Бандери

Одну з гір назвали іменем Степана Бандери
Українські альпіністи підкорили одну із безіменних грузинських вершин і назвали її іменем Степана Бандери.

Про це повідомляє ЗІК з посиланням на керівника групи альпіністів Мар’яна Нищука.

Сходження завершилось 29 липня у межах акції «Герої України – на вершинах світу». Гору висотою 4 тис. 272 м чотири учасники львівського клубу «Екстрем» підкорили за три дні. На вершині українці залишили тул з капсулою, меморіальну дошку «Степан Бандера – герой України» та червоно-чорний прапор.



Українцям допомагали знайти безіменну вершину їхні грузинські колеги. В результаті роботи зі старими картами вони відшукали потрібну гору в Центральному Кавказі у ряді вершин Казбекського Маріїнського плато на кордоні між Грузією та Росією. Вона виявилась не дуже складною для сходження, адже до того альпіністи піднялись на дві менш складні вершини.

У підкоренні Степана Бандери брали участь четверо альпіністів: троє зі Львова і один з Тернополя. Ще до підйому група вирішила назвати гору іменем Бандери.



Мар’ян Нищук розповів, що в майбутньому вони планують здолати ще декілька безіменних вершин і присвоїти їм імена видатних українських людей, таких як Роман Шухевич, Євген Коновалець, Андрій Шептицький, Йосип Сліпий.

Грузини не заперечують цьому бажанню.

Наступного року у липні планують масове українсько-грузинське сходження на гору Степана Бандеру на знак дружби між нашими народами. Під час цієї акції там встановлять і освятять стрілецький хрест.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.