Чим возитимуть волинян наступні 5 років. ФОТО

Чим возитимуть волинян наступні 5 років. ФОТО
У п'ятницю, 5 лютого, в Луцьку чиновники оглядали транспортні засоби, що братимуть участь в тендері на пасажирські перевезення.

Зокрема, на "оглядинах" можна було побачити маршрутки, що їздять містом та приміськими маршрутами Луцьк-Рожище та Луцьк-Ківерці. Щоправда, більшість перевізників такі собі збори проігнорували - перед очі чиновників показали зо п'ять маршруток. Всі вони майже в ідеальному стані - вимиті, вичищені.

"Ми запровадили такий огляд транспортних засобів, які беруть участь в конкурсі, щоб подивитись, чи є той транспортний засіб, чи він їздить, в якому він стані. Ми не проводимо професійний технічний огляд, але маємо на меті подивитися на зовнішній вигляд, подивитися, що це за автобус, - зазначає очільник конкурсної комісії, директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка.

Також директор департаменту заявив, що сьогодні перевізник сам контролює ціни на перевезення. Мовляв, тільки сам перевізник може знати, яку ціну на перевезення треба встановити. Єдиним органом, що контролює цінові характеристики, є антимонопольний комітет, який мусить наглядати за тим, аби між перевізниками не було ніяких домовленостей.

Іван Мирка розповів, що оцінювання транспортних засобів, що подались на тендер, відбувається лише за зовнішнім та внутрішнім виглядом. Те, що знаходиться під капотом, - на совісті бізнесмена.

Карати ж недобросовісних перевізників будуть спочатку попередженням за порушення, а наступного разу будуть розривати договір.

Між іншим, перевіряти автобуси після виходу на маршрут буде і транспортна інспекція. Вони, в ідеалі, контролюватимуть чистоту маршруток протягом всієї роботи.

"Ми здійснюємо перевірку санітарного стану транспорту постійно, і, якщо він не у належному стані зовні або всередині салону, чи якщо не працюють прилади опалення зимою, це є порушенням. І за порушення є фінансові санкції, або приписи даємо", - каже Володимир Степанов , начальник територіального управління головної державної інспекції на автомобільному транспорті у Волинській області.

Щоправда, для належного контролю маршруток чиновнику не вистачає людей:

"У штаті - 21 чоловік. Це мало... Бо ще ж займаємося видачею дозволів на міжнародні перевезення, здійснюємо перевірку залізничного транспорту", - зазначає Володимир Степанов.

Наступними будуть оглядатись транспортні засоби перевізників, що їздять у ковельському напрямку.

















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виставляють на показ одне , а на маршрутах ходить зовсім інше ! Те , що на міжміських маршрутах ходять переобладнані КОРИТА , де коліна не вміщаються і ноги мусять бути в проході , нікого не цікавить ! За хабар відповідальні особи це НЕ БАЧАТЬ ! Паскуди , попробуйте їхати в тих коритах !
Відповісти
Останні новини
Чим возитимуть волинян наступні 5 років. ФОТО
05 лютий, 2016, 12:28