Відмовиш журналісту — вперед за ґрати

Відмовиш журналісту — вперед за ґрати
Верховна Рада затвердила закон, яким запроваджується кримінальне покарання за незаконну відмову в доступі журналіста до інформації.

Повідомляє УНІАН.

Законом встановлено, що порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер, якщо це було вчинено повторно або щодо державних чи громадських діячів, журналіста, або вчинені службовою особою, або з використанням спеціальних засобів, призначених для негласного зняття інформації, — карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю караються штрафом до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 4 років.

Крім того, встановлено, що незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку із своєю професійною діяльністю, незаконна відмова у доступі журналіста до інформації, незаконна заборона висвітлення окремих тем, показу окремих осіб, критики суб’єкта владних повноважень, а також будь-яке інше умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності караються штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Дії, передбачені ч. 2 ст. 171, якщо вони були вчинені службовою особою з використанням свого службового становища або за попередньою змовою групою осіб, караються штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
http://www.volynnews.com/news/society/ukrayinski-zhurnalisty-vlashtuvaly-fleshmob-na-pidtrymku-yakusheva/

а тут як закон діятиме? як завжди вибірково??
Відповісти
Журналістам не можна відмовляти, як вагітній жінці. Миші в хаті усе погризуть.
Відповісти
Якщо журналіст з освітою журналіста, а якщо вчитель молодших класів, або української мови з посвідченням журналіста? А таких бездарів дуже багато.
Відповісти
А як має каратися вплив журналіста на звичайну просту людину, з врахуванням зібраними незаконно інформаією про приватне життя????
Відповісти
Розстріляти.
Відповісти
тоді відразу приймайте закон про кримінальну відповідальність за наклеп і поширення неправдивої інформації а то журнашлюхи брешуть як собаки за кістку від хазяїна а відповідальності майже ніякої
Відповісти
Паралельно потрібно прийняти закон про наклеп на людину з боку ЗМІ і жорстке за це покарання а то станом на сьогодні 98 відсотків журналістів нагло брешуть та заробляють на цьому гроші. А громадяни які постраждали від наклепу зовсім не захищені законом!
Відповісти
Останні новини
Відмовиш журналісту — вперед за ґрати
05 лютий, 2016, 12:39