Топ-8 порад, як не втрапити на «гачок» автошахраїв

Топ-8 порад, як не втрапити на «гачок» автошахраїв
Один з найважливіших моментів для кожного автолюбителя – купівля власного транспортного засобу. Загальновідомо, що при цьому простіше попередити виникнення незрозумілих та проблемних ситуацій, ніж усувати їх наслідки.

Про це повідомляє РСЦ МВС у Волинській області.

Дотримуючись наступних порад, ви з легкістю пройдете повз пастки зловмисників, а також переконаєтеся у правильності вибору автомобіля.

Отож варто:

1.Здійснити перевірку транспортного засобу у реєстрі транспортних засобів, що перебувають у розшуку. Зазначимо, що особливо актуальні сьогодні схеми продажу, при яких продавець представляється вихідцем із Донеччини, Луганщини та бажає продати авто, яке насправді було викрадене із тимчасово окупованої зони.

2. Звернутися за наданням послуг до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для детальної та достовірної перевірки автомобіля.

3. Звернути увагу на вартість автомобіля (Вас повинна насторожити безпідставно низька ціна).

4. Не сплачувати жодних завдатків власнику транспортного засобу.

5. Не використовувати безготівкові перекази, використання котрих все частіше стає знаряддям злочинців.

6. При можливості та за згоди власника переписати його паспортні дані, а згодом перевірити, наприклад, чи дійсно він проживає за вказаною адресою. Такий факт, звичайно, не є стовідсотковою гарантією порядності людини, проте може слугувати додатковим фактором, що вселить в Вас довіру до власника авто.

7. Запитати про наявність певних додаткових документів, зокрема таких, як: сервісна книжка, специфікації додаткового обладнання, інструкції, при цьому інформація про те, що такі документи були втрачені, повинна Вас насторожити.

8. І наостанок: остерігайтесь оформлення довіреності на право керування (володіння) транспортним засобом. Пам`ятайте, що при цьому власником залишається особа, у якої ви купуєте авто.

Цей перелік дій вбереже вас від ситуації, в якій ви можете стати потерпілим від дій зловмисників або залишитеся з набором проблем, що є супутниками автомобіля.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Топ-8 порад, як не втрапити на «гачок» автошахраїв
12 лютий, 2016, 09:26