Перестало битися серце відомого волинського тренера з карате

Перестало битися серце відомого волинського тренера з карате
Борючись із важкою недугою, Сергій Трикоз поїхав на лікування у Харків, утім, після важкої операції обірвався тромб.

Спортсмен виховав у Луцьку сотні каратистів, свою тренерську діяльність продовжував до останніх днів життя, - пише Район.Луцьк
.

Сергій Трикоз народився 17 серпня 1947-го року у Харкові в сім’ї військового, якого відправили служити на Волинь. Відтоді Лесин край став його домівкою.

Здоровий спосіб життя й спорт стали для Сергія Трикоза справою життя. Наприкінці 80-х років, коли карате перестали забороняти у Радянському Союзі, своїм досвідом Трикоз почав ділитися з іншими й започаткував офіційне навчання. Його вихованці виборювали перемоги як на всеукраїнському, так і на міжнародному рівні, що свідчить про високий рівень кваліфікації. Більше того, Сергію Олександровичу присвоїли 5-й дан Чорного поясу. Також він був суддею національного класу.

Тренерську роботу організував у СК «Динамо» та ВСК «Тайфун», де викладав «Shotokan karate». Помер 10 лютого 2016-го року, перебуваючи на лікування у Харкові.

Про нього учні говорять, як про друга і рідну людину.

«Для мене він був, як другий батько. Я завжди до нього міг підійти з будь-яким питанням. Він ніколи не засуджував, а завжди з розумінням ставився, навіть до наших проступків, але й не змирювався з ними, допомагав знайти шлях до вирішення. На тренуваннях рідко коли підвищував голос, втім, вмів сказати коротко і ясно про суть проблеми. З втратою важко змиритися. Хай спочиває з миром», - згадує про тренера Сергія його учень Володимир Мирончук.

А ось так у соцмережі говорить про свого тренера й наставника Тарас Клок:

«Помер Сенсей! Трикоз Сергій Олександрович! Найтрагічніша подія в моєму житті! Людина, яка завжди вірила в мене, навіть коли я сам не вірив! Для всіх своїх учнів Сенсей був другим батьком. Для мене він залишався наставником, духовним батьком. Його вплив на моє життя важко оцінити. Для мене ця людина - це синонім гідності, вірності, чесності і величезної сили волі. Я прийшов в додзьо в 15 років і зустрів свого Наставника! З того часу пройшло 11 років. Навчив він мене багато, а скільки ще я недовчив, прослухав... Батьки дали мені тіло, Сенсей сформував мене духовно, закалив волю, терпіння, віру в себе.

Найвеличезніша втрата в моєму житті! Єдина надія, що Сенсей зараз в кращому світі...», – пише Тарас.















Усі охочі попрощатися з Сергієм Трикозом можуть прийти на панахиду у військово-спортивний клуб колишніх воїнів-афганців «Тайфун» у Луцьку сьогодні, 12-го лютого о 13:00.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Світлої пам'яті!
Відповісти
Світлої пам'яті!
співчуття близьким!
на таких людей потрібно рівнятися!
Відповісти
Дуже добра людина та прекрасний тренер! Світлої памяті...
Відповісти
Дуже добра і порядна людина!
Хай спочиває з миром.
Світла пам'ять.
Відповісти