Контрабандисти тікали річкою від луцьких прикордонників

Контрабандисти тікали річкою від луцьких прикордонників
Прикордонники затримали порушників, що намагались переправити через кордон 9 тисяч пачок цигарок.

Учора ввечері на напрямку польського населеного пункту Сверже та українського Миловань прикордонники Луцького загону спільно з польськими колегами затримали п’ятьох правопорушників, - про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Вони намагались незаконно переправити через державний кордон 9 тисяч пачок цигарок «Фест» білоруського виробництва, частина з яких була без акцизної марки.

Порушників помітили за допомогою технічних засобів, коли вони хотіли переправити сигарети через річку Західний Буг, по якій проходить лінія державного кордону. Аби затримати контрабандистів, прикордонники двох держав організували взаємодію та направили до місця додаткові наряди.

Чоловіки встигли вивантажити сигарети, коли помітили польських прикордонників. Після цього порушники почали тікати на територію України. Втікали порушники через річку - хто на гумовому човні, а хто й вплав.

На своїй території прикордонники Польщі загалом виявили 18 пакунків з тютюновими виробами, які були замотані в поліетилен.

Втікачів спіймали прикордонники відділу «Рівне» Луцького загону. Правопорушників затримали. Деякі з них були повністю промоклі, тому прикордонникам довелось їх відігрівати, аби ті не замерзли. Також на береговій відмілині Західного Бугу виявили гумовий човен з веслами та мобільний термінал.

Чоловіки були без жодних документів та виявились жителями прикордонного села Гуща. Їх доставили в прикордонний підрозділ.

Тепер затриманим доведеться відповідати перед законом за порушення прикордонного режиму та незаконний перетин кордону.

Наразі тривають заходи з встановлення осіб, які можуть бути причетними до цієї протиправної діяльності.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.