На кожну квартиру в Луцьку - по парковці

На кожну квартиру в Луцьку - по парковці
Головний художник міста розповів, що контроль за кількістю паркувальних місць біля багатоповерхівок – на совісті забудовників і проектувальників.

Про це йдеться на сайті Район.Луцьк.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв зауважив, що у 2011 році у Державні будівельні норми України 360-92 «Планування та забудова міських і сільських поселень» були внесені зміни. Згідно з ними, кількість паркувальних місць у спальному районі залежить від його розташування.

Відповідно до цього, на однокімнатну квартиру передбачають одне машино-місце. Аналогічний розрахунок передбачили і для квартир з більшою кількістю кімнат, якщо будинок стоїть в центрі міста. Якщо квартира має більше однієї кімнати і знаходиться у серединній зоні міста, цифра складає 0,8, на периферії – 0,5.

За словами Ярослава Матвіїва, немає окремого органу, який контролював би саме кількість паркувальних місць при побудові нових житлових об’єктів. Тому усе - на совісті проектувальників та замовників.

«Перевіряють хіба тоді, коли категорія складності об’єкта більша трьох (багатоповерхові будинки, які мають більше 10 поверхів, готелі, архітектурні житлові комплекси зі складною об'ємно-просторовою структурою та приміщеннями громадського призначення). Якщо це багатоквартирні будинки до 10 поверхів чи офісні приміщення, перевірка не передбачена», – розповідає Ярослав Матвіїв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на Кравчука 11 б і в просто жах, авто ставлять не тільки на тротуарі,а уже на дитячому майданчику, там де була трава розрили ями джипи своїми колесами, поряд розпочали будівництво нової багатоповерхівки, хоча їх тут і так напхано одна на одній-жильців забудовники вважають за бидло
Відповісти
Останні новини
На кожну квартиру в Луцьку - по парковці
12 лютий, 2016, 17:48