За підозрою в розстрілі мобільної групи заарештували бійця 92-ї ОМБ

За підозрою в розстрілі мобільної групи заарештували бійця 92-ї ОМБ
Увечері 12 лютого Краматорський міський суд заарештував демобілізованого старшину окремої розвідроти 92-ї ОМБ Олександра Свідру (Змія) за підозрою в розстрілі мобільної групи в сірій зоні під Щастям.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За клопотанням військової прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб. Ми будемо подавати апеляцію і добиватися обрання запобіжного заходу, не пов'язаного з триманням під вартою", - повідомив адвокат Свідри Ігор Черняк.

За його словами, затримання і пред'явлення звинувачення Свідрі проходили з процесуальними порушеннями.

"Його викликали в прокуратуру в Краматорську, сказавши, що мова йде про незначні уточнення у справі, яка була порушена проти раніше через незданих помилково патронів. Він приїхав без адвоката, його допитали, перевірили ще раз на поліграфі і вручили йому звинувачення - без адвоката! - вже за іншою статтею - ч.2 ст.115. (умисне вбивство з обтяжуючими обставинами) ", - сказав Черняк.

Він також зазначив, що його колега Олег Федоров, який приїхав уже після пред'явлення звинувачення і допиту, щоб представляти інтереси Свідри в суді щодо обрання запобіжного заходу, не мав достатньо часу для ознайомлення з матеріалами.

Черняк відзначив, що захист вважає позицію прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою невмотивованою.

"Наприклад, вони посилалися на те, що він не проживає на території Донецької області, що він підтримує відносини з іншими військовослужбовцями після того, як вийшов на дембель. Або - що він може сховатися на окуповану територію - це людина, яка рік воювала за їх звільнення!", - сказав Черняк.

За його словами, до суду було направлено електронного листа від народного депутата Ярослава Маркевича, який був готовий взяти Свідру на поруки.

Як повідомлялося, 2 вересня поблизу луганського Щастя була розстріляна зведена мобільна група, загинули дві людини - волонтер і співробітник фіскальної служби, чотири людини були поранені.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що до розстрілу зведеної мобільної групи причетні військовослужбовці одного з підрозділів ЗСУ, які покривають контрабанду товарів через лінію розмежування в цьому районі, зокрема 92-а ОМБ. Директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко повідомив, що мобільну групу поблизу Щастя підірвали із засідки, і підкреслив, що до обстрілу може бути причетний "хтось зі своїх".

Командир 92-ї ОМБ Віктор Ніколюк відкинув звинувачення на адресу бригади, заявивши, що їй навмисно псують репутацію, проте імена замовників не можуть бути озвучені, поки триває слідство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За підозрою в розстрілі мобільної групи заарештували бійця 92-ї ОМБ
13 лютий, 2016, 23:15