Хочуть судити головного комуніста України

Хочуть судити головного комуніста України
Лідера Комуністичної партії України (КПУ) Петра Симоненка потрібно притягнути до кримінальної відповідальності за його ініціативу щодо зміни державних символів України, заявив нардеп та голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

«Зараз Симоненко орієнтується на шовіністично налаштовану частину електорату. На жаль, людей із такими поглядами в Україні не бракує. Частково це передвиборчі висловлювання. Але у лідера КПУ совкове мислення. Заява Петра Симоненка — наруга над державними символами. Згідно з українським законодавством — це злочин. Однак українські правоохоронні органи не реагують. Вони працюють лише на замовлення, коли "зверху» скажуть «фас», — цитує Джемілєва ZN.UA.

За його словами, у Європі ніхто з політиків не може собі дозволити подібні висловлювання, навіть комуністи. «Це не перше подібне висловлювання лідера КПУ. Раніше Симоненко говорив і про кримських татар у фашистському дусі. Заявив, що їх справедливо депортували з Криму 1944 року, мовляв, вони зрадники. Таким чином, порушив відповідну статтю кримінального кодексу. 18 травня ми звернулися до Парламентської асамблеї Ради Європи, щоб Симоненку заборонили в'їзд у Європу. Він підтримує сталінські ідеї. Але поки що відповіді немає. Це тривала процедура — прийняття резолюції», — розповів депутат.

Раніше лідер КПУ пропонував винести на референдум питання про зміну держсимволів України, вважаючи, що держава не може існувати під символом, «з яким зустрічали Гітлера під час війни і під яким вбивали безневинних людей»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: КПУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто знає, Симоненко любить ходити на полювання чи ні? Тільки вВ лісі його можна було б засудити по-справжньому і справедливо. А так він всі суди виграє. Вітя Петю не віддасть.
Хай буде й така скотинка на хазяйстві.
Відповісти
Однозначно потрібно притягати до відповідальності. Але чому щодо цього виступили представники кримсько-татарського народу? Чому мовчатьть Гриценко, Яценюк, Ющенко, Кличко....
Відповісти
Його взагалі треба гнати з України.
Відповісти
Видати блакитний паспорт як людині без громадянства, щоб не мав шансу отримувати українську пенсію і голосувати. Дарма у нас комуняк не заборонили. Скільки вони біди наробили зі своїми гербами і досі мають право говорити всяку гидоту.
Відповісти
"Біди" роблять не ідеолії, а люди. Якщо в людини є бажання насильства, то вона і під націоналістичні, і демократичні і під пацифістичні ідеолігії притянге за вуха - аби обгрунтувати доцільність своїх вчинків.
Відповісти
Останні новини
Хочуть судити головного комуніста України
12 серпень, 2012, 11:34