«Волинь» вирушила до столиці на гру з «Динамо»

«Волинь» вирушила до столиці на гру з «Динамо»
Луцька «Волинь» сьогодні вранці відбула до Києва на календарний матч 5-го туру із столичним «Динамо».


Лучани важко пережили розгром від «Шахтаря» і прагнутимуть і грою, і результатом пояснити своїм вболівальникам, що поразка тижневої давнини була випадковістю.

І гравці, і тренери напередодні гри у Києві запевняли, що дадуть бій іменитому супернику і намагатимуться використати усі можливі «хворі» місця «динамівців». Крім того, як це часто буває, справа честі для екс-динамівців Анатолія Демяненка і його помічника Віктора Мороза відібрати очки у колишньої команди.

На боці підопічних Юрія Сьоміна психологічна впевненість після виснажливої, але переможної подорожі до Голландії. Ймовірно, тренер «Динамо» спробує освіжити склад новачками, адже функціональні можливості «основи» киян у грі в Роттердамі були на межі.

Статистика протистоянь «Динамо» та «Волині» для «хрестоносців» не вельми втішна. У чемпіонатах України суперники зіграли 22 рази. Лучани виграли тільки один матч, три звели до нічиєї, різниця голів - 15:56. У києві перевага «динамівців» більш ніж вагома: +9 =2 -0; у голах − 34:6.

Матчі минулого сезону закінчилися мінімальними перемогами «Динамо». У Києві - 2:1 (за «Волинь» забив Шумахер) та у Луцьку - 1:0. Останній поєдинок особливо запам’ятався вболівальникам: і настроєм лучан, які дивом подарували 3 очки гостям, і травмою Шовковського, який відбив «мертвий» удар Майкона головою під поперечину, і відбитим Денисом Шеліховим пенальті від Алієва.

Інші цікаві факти стосовно поєдинків цих суперників:

На одному з домашніх матчів «Волині» проти «Динамо» було повторено рекорд відвідуваності луцького стадіону «Авангард»: 20 тисяч глядачів на грі 3 червня 1992 року. «Волинь» – «Динамо» Київ (2:3). Така ж кількість глядачів прийшла на матч кубку СРСР 18 липня 1987 року «Торпедо» Луцьк – ЦСКА (Москва) - 0:0

Володимир Гапон дебютував за «Волинь» у віці 15 років 290 днів у гостьовому матчі проти київського «Динамо». За луцьку команду зіграв 99 матчів і забив 4 голи. Разом з командою став чемпіоном України в першій лізі 2002 року.

Колишній «волинянин» Олег Лужний, граючи у київському «Динамо», був партнером по грі у захисній ланці нинішнього головного тренера лучан Анатолія Демяненка.

Форвард «Волині» Василь Пилипенко зіграв за «Волинь» усього тринадцять матчів, у яких забив два голи, однак саме цим він і запам’ятався луцьким уболівальникам, оскільки зумів оформити «дубль» у ворота київського «Динамо».

Нинішній головний тренер луцької команди Анатолій Демяненко у ролі гравця у складі динамівців проти «Волині» зіграв лише один матч. Це було 20 вересня 1992 року («Динамо» (Київ) – «Волинь» 0:0)

Отже, поєдинок розпочнеться у неділю, 12 серпня на НСК «Олімпійський» о 19.00.

Арбітр − Юрій Можаровський (Львів)

Телетрансляція: «2+2»

Молодіжні команди гратимуть у суботу, в 18.00 на стадіоні «Динамо» ім. В.Лобановського.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вірю, що буде шанс взяти хоча б нічию.
Відповісти
Останні новини
«Волинь» вирушила до столиці на гру з «Динамо»
12 серпень, 2012, 15:16