ЦВК завершує прийом документів від кандидатів

ЦВК завершує прийом документів від кандидатів
Центральна виборча комісія завершує в понеділок, 13 серпня, прийом документів від партій і кандидатів у мажоритарних округах для реєстрації їх у загальнодержавних і мажоритарних округах.

ЦВК почав прийом перших документів для реєстрації кандидатів уже з першого дня виборчої кампанії - 30 липня, пишуть Українські новини.

Законом "Про вибори народних депутатів України" установлений вичерпний перелік документів, необхідних для реєстрації кандидатів.

Зокрема, партії повинні подати заяви про реєстрацію кандидатів, копії свідоцтва про реєстрацію партії і її статуту, рішення вищого керівного органа про висування кандидатів у депутати, виборчий список кандидатів, який повинен містити відомості про висунутих осіб: про освіту, посаду, місце проживання, партійність, наявність або відсутність судимостей.

Крім цього, подаються заяви осіб, включених у виборчий список партії про згоду балотуватися кандидатом від цієї партії із зобов'язанням у разі обрання депутатом припинити діяльність, несумісну з депутатським мандатом.

Також подаються декларації про майно, доходи й видатки, а також документ про внесення грошової застави.

Крім цього, ЦВК реєструє кандидата в депутати, що балотується в одномандатному окрузі в порядку самовисування за умови пред'явлення ним особисто паспорта або тимчасового посвідчення громадянина України й інших, передбачених законом документів.

ЦВК ухвалює рішення щодо реєстрації або про відмову в реєстрації кандидатів у депутати не пізніше 5 днів від дня прийняття документів.

Відсутність будь-яких передбачених законом документів дає підстави Центвиборчкому відмовити в реєстрації.

Як повідомляло агентство, 30 липня стартувала виборча кампанія з чергових виборів парламенту.

Вибори призначені на 28 жовтня.

Для проходження в Раду партії повинні будуть подолати 5% бар'єр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЦВК завершує прийом документів від кандидатів
13 серпень, 2012, 09:15