Кандидати в депутати декларують по 7 квартир та пару десятків авто

Кандидати в депутати декларують по 7 квартир та пару десятків авто
У Партії регіонів найбагатші люди знаходяться на початку виборчого списку, а в Об'єднаної опозиції багатії розмістилися на скромних, але прохідних місцях з 50-го по 75-е в списку.

Про це пише ТСН.

В умовному рейтингу найбагатших кандидатів перші рядки займають переважно регіонали: в їхньому списку знаходяться основні акціонери таких великих підприємств, як «Конті» (Борис Колесников, № 8 в списку) і АвтоЗАЗ (Таріел Васадзе, № 36). Саме ці двоє і очолюють рейтинг офіційно засвічених доходів за 2011 рік, пише видання.

Колесніков заробив 166 мільйонів гривень, а Васадзе - майже 46 мільйонів. Андрій Клюєв (№ 4 у списку ПР) з 29 мільйонів - на третьому місці, зате у секретаря РНБО найуспішніша дружина (заробила більше 8 мільйонів).

Варто зазначити, що директор Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча Володимир Бойко (№ 7 у списку ПР) в 2011-му він заробив 19,2 мільйони, і все це - офіційна зарплата.

У списку «Батьківщини» подібні доходи ніхто не декларує. Один з найбільш великих заробітків в 2011-м - у нардепа Олександра Дубового, що має скромний 64-й номер в списку - 1,87 мільйонів. І при цьому на рахунках у нього більше, ніж у Клюєва - 25 з гаком мільйонів.

Кандидати в нардепи декларують по 5 будинків і 7 квартир

Найбільша кількість будинків виявилася у № 64 «Батьківщини» Олександра Дубового - 5, загальною площею 7200 кв. м, причому один з них - площею 3937 кв. м - в три рази більше, ніж у Андрія Клюєва. Більше будинок тільки у Бориса Колесникова - 5581 кв. м, але це у нього єдиний об'єкт нерухомості.

Така сама ситуація з квартирами. Маючи другі за розмірами доходи серед кандидатів, Таріел Васадзе володіє будинком (883 кв. м) і двома квартирами (156 і 229 кв. м). А у № 55 у списку «Батьківщини» Тетяни Донець будинок (405 кв. м) і сім квартир площею від 46 до 370 кв. м - це абсолютний рекорд серед кандидатів за кількістю нерухомості. При цьому дохід Тетяни в 2011-му становив трохи менше мільйона, а на рахунках у неї - 10,6 мільйонів.

Поціновувачі транспорту: нардепи декларують від 3 катерів до 20 машин

На першому місці за кількістю автомобілів знаходяться зовсім не лідери фінансів, а нардеп-бютівець Руслан Богдан (73 місце у списку «Батьківщини»). Богдан заробив в 2011-м 213 тисяч гривень (як нардеп), його дружина - 455 тисяч, але при цьому у них на рахунках 8 мільйонів гривень і 6 авто: Lexus, 500-й Mercedes, Toyota Land Cruiser, Porsche Cayenne, Toyota Sequoia і Toyota Camry. А абсолютним рекордсменом за кількістю авто є опозиційний № 43 Максим Бурбак - 20 машин, правда, 17 з них вантажні. Так що, мабуть, це його бізнес, на що вказує і наявність 12 причепів.

ПАРАДОКСИ. І вже зовсім все стає алогічно, коли мова заходить про предмети розкоші. Прогулянкові катери мають багато кандидатів, але лідером у номінації став нардеп-бютівець Сергій Пашинський (№ 27 «Батьківщини»): вся його сім'я за 2011 рік заробила менше 400 000, але при цьому у Пашинського (крім двох авто Mercedes) два катера ( Targa і Beneteau) і комбікатер Tracker Targa.

Лідери партій не розкошують

Родина лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока живе не в розкоші - у неї дві квартири загальною площею 213 кв. м. Зарплата лідера партії - трохи більше 16 000 на місяць (197 тисяч за рік), та й дружина не дуже допомагає, заробивши за 2011-й 46,5 тисяч (менше 4 тисяч на місяць). Правда, у сім'ї все ж є два автомобілі Toyota - Sequoia і RAV4.

Лідер УДАРу Віталій Кличко у своїй партії взагалі нічого не отримує. Всі його доходи пов'язані з колишньою професією - боксера, при чому всі 4,7 мільйони доларів зароблені закордоном. В Україні у Віталія лише квартира в 225 кв. м і рахунок в банку на 82 мільйони гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кандидати в депутати декларують по 7 квартир та пару десятків авто
13 серпень, 2012, 09:57