Чоловік хотів перевезти через кордон бурштин на півмільйона гривень

Чоловік хотів перевезти через кордон бурштин на півмільйона гривень
Працівники Волинської митниці ДФС попередили спробу незаконного вивезення бурштину вартістю понад півмільйона гривень.

Громадянин України в якості водія на легковому автомобілі, прямуючи з України в Республіку Польща через митний пост «Волинь-центральний» Волинської митниці ДФС, обрав смугу руху спрощеного митного контролю “зелений коридор”. Цим самим він заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони чи обмеження, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

При здійсненні митного контролю транспортного засобу виникла підозра щодо наявності в ньому товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Власне, в оглядовому боксі посадовими особами управління боротьби з митними правопорушеннями Волинської митниці ДФС і було виявлено майже 5 кілограмів необробленого каміння жовто-коричневого кольору, яке чоловік приховав в чохлі заднього сидіння авто.

Відповідно до висновку Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС, загальна вартість виявленого дорогоцінного каміння становить майже 560 тисяч гривень.

Дії громадянина-порушника, спрямовані на переміщення через митний кордон бурштину з приховуванням від митного контролю, містять ознаки порушення митних правил.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
яка фамілія цієї особи
Відповісти