Поляки і українці малювали ікони на міжнародному пленері

Поляки і українці малювали ікони на міжнародному пленері
У селі Замлиння Любомльського району завершився другий Міжнародний пленер іконопису.

Про це повідомляє ВОДТРК.

Протягом двох тижнів митці поглиблювали свої знання з іконопису, удосконалювали навички свого ремесла та набували досвіду. Темою цьогорічного творчого зібрання став мотив «Мандруючих святих».

Перед початком презентації виставки картин в селі Замлиння біля хреста-оберега відбулося спільне богослужіння, яке провели священики з України та Польщі. Потім всі мали можливість оцінити роботи іконописців.

Організаторами проекту є Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку у співпраці з художньою групою «Шлях ікони» з Польщі, спілка художників Волині, Львівська національна академія мистецтв, центр інтеграції у селі Замлиння Любомльського району.

Учасники пленеру планують видати спільний каталог створених під час пленеру ікон та організувати виставки у містах України та Польщі.

Довідка

Міжнародний пленер іконопису заснований на досвіді подібного проекту в селі Новіца Республіки Польща. Науковим і художнім керівником є професор, завідувач кафедри сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв Роман Василик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Поляки і українці малювали ікони на міжнародному пленері
15 серпень, 2012, 08:20