На Волині дикі собаки нападають на людей. ФОТО

На Волині дикі собаки нападають на людей. ФОТО
В Камені-Каширському зграї собак полюють на домашніх тварин і навіть на людей.

12 серпня серед білого дня собаки роздерли три домашні кози буквально за якусь сотню метрів від обійстя господарів. А кількома днями раніше собаки напали на жінку, котра поверталася додому через пустир.

Як розповідає власниця тварин, пенсіонерка Ольга Маковецька, кіз cім’я утримувала, бо чоловік (75-річний Володимир) хворіє на хронічний бронхіт. А козяче парне молоко зі смальцем – непогані ліки від цього недугу. Випасали кіз на прив’язі, недалеко від дому (мешкають пенсіонери по вулиці Богдана Хмельницького, яка відмежована від центру міста понад кілометровим завдовжки і майже вдвічі ширшим пустирем).

Приблизно о 14.00 господар понапував тварин, а вже за кілька годин знайшов своїх годувальниць роздертими на шматки. Біля понівечених трупів було повно собачих слідів.

«Не знаю, - бідкається Ольга Маковецька, - чи це зробили бродячі пси, чи, можливо, мисливські… В суботу ж було відкриття полювання, і в неділю також «бахкали»… Але з цими собаками одна біда. Стежкою через поля (пустир — ред.) дістатися до центру найближче і тут ходить багато людей. Так, ті дикі зграї дороги не дають. Нещодавно жіночка по сусідству поверталася з роботи, то, якби не відборонили випадкові перехожі, і її пошматували б».

Втрата трьох кіз для пенсіонерів дуже суттєва. Приблизна ціна кожної – близько тисячі гривень. Вже сьогодні Володимир Маковецький шукає, де б придбати хоча б одну. Молоко, як вже й зазначалося, йому необхідне для лікування.

Разом з тим подружжя надіслало відповідні заяви до райвідділу міліції і міської ради.

Існує і ще один аспект проблеми. Окрім дорослих, дорогою через пустир ходять і діти. Позаяк більшість школярів Камінь-Каширської школи №1 мешкають саме по вулицях Кошового, Хмельницького, Щорса, Ватутіна, Грушевського та ін., звідки найближчим і найбезпечнішим (якщо не враховувати собак), з відсутністю автомобільного руху, шляхом і є згадана стежка.

Якщо в центрі міста людно і знайдеться кому відігнати тварин, то тут, на пустирі, навіть криків про допомогу можуть не почути.

«Проблема сім’ї Маковецьких мені відома, - говорить міський голова Камінь-Каширського Висиль Бондар, - і як людина я їм співчуваю. Більше того – сьогодні ми обдумуємо про допомогу, яку можна надати пенсіонерам. Але справа в тому, що в Камені-Каширському ніяких зграй бездомних псів не має. У такому маленькому місті для них просто не існує можливостей для виживання, як, приміром, у великих полісах. Люди нерідко плутають реальне з видимим. Усі оці зграї собак, які тиняються вулицями – не бродячі. Вони мають господарів. І, до речі, дуже недбалих. Якщо вже заводиш в господарстві пса, то тримай його на прив’язі або у вольєрі. Так що, в даній ситуації, нехай відповідні органи встановлюють – чиї саме собаки роздерли кіз. Не здивуюся, якщо виявиться, що це навіть когось з мешканців вулиці Кошового чи Б. Хмельницького, де проживають постраждалі».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відшкодувати у повному обсязі збитки завдані собаками потерпілій родині Маковецьки зобовязана місцева рада.Адже дана подія трапилася саме на території цієї ради. І керівництво К-Каширського зобовязане дбати про безпеку жителів містечка. Адже існують відповідні норми і правила,щодо утримання собак тощо ,які діють на територіях відповідних самоврядних одиниць. Так, що родина може сміливо подавати позов до суду.
Відповісти
Розтрілюати ці граї потрібно куди владжа дивиться людей собаки жеруть а вони бабло тратять ше на них стерелізують нафіга питається??? щоб випустити і вона знову буде жерти людей і їхні господарства
Відповісти
Вулиці Кошового чи Б. Хмельницького --- це виборчий округ першого зама камінь-каширського мера миколи шворака, він там живе . От як це його собаки?
Відповісти
Ізоніазид вам в допомогу
Відповісти