Через плутанину в законах українці не можуть вчитися за кордоном

Через плутанину в законах українці не можуть вчитися за кордоном
Десятки тисяч молодих українців, які хочуть навчатися за кордоном, можуть вчасно не отримати закордонний паспорт і не виїхати до університетів через суперечності в українському законодавстві.

Про це 15 серпня повідомляє «ТСН».

За законом закордонні паспорти видаються з 16-річного віку, проте довідка з військкомату, необхідна для їх оформлення, видається тільки з 18-річного.

Як у військкоматі, так і в паспортному столі запевняють, що вони не винні, і діють в рамках законодавства, щодо недоліків якого слід запитувати на найвищому рівні.

Юристи в цьому випадку радять кілька варіантів. Найпростіший - суд. «Необхідно оскаржити цю відмову у відповідному районному суді. І я думаю, що рішення буде на їхню користь», - вважає адвокат Олександр Серьогін.

В іншому випадку фахівці радять робити дитячий проїзний документ. З ним дитина поїде за кордон, але, коли виповниться 18 років, повинна буде повернутися для оформлення паспорта.

За даними Міносвіти, лише в 2011 році за кордоном навчалося близько 20 тисяч наших громадян, але скільки молодих українців не зуміли виїхати на навчання через проблеми з паспортами - статистики немає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через плутанину в законах українці не можуть вчитися за кордоном
15 серпень, 2012, 16:50